Şimdiye kadar üretilen Togg sayısı belli oldu

Şimdiye kadar üretilen Togg sayısı belli oldu
Yayınlama: 08.08.2023 16:25:57
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bin 500’e yakın yerli otomobil TOGG’un şu an yollarda olduğu bilgisini verdi. Bakan Kacır ayrıca TOGG’da hedefin ihracat olduğunu dile getirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“1 milyon TL’ye kadar bir desteği KOSGEB olarak KOBİ’lerimize sağlıyor olacağız. Dünya Bankası’ndan 450 milyon dolarlık kaynağı deprem bölgesindeki KOBİ’lerimize yönlendirmek üzere temin ettik. Bu ay içerisinde başvuruları almaya başlayacağız. Mikro işletmelerden başlayarak 120 bin TL-500 bin TL arasındaki kaynağı deprem bölgesindeki KOBİ’lerimize sunmuş olacağız. 2 yıl geri ödemesiz faizsiz bir şekilde 36 ayda geri ödeyebilecekleri bir kaynağı sunacağız.

Küçük sanayi sitelerinde hasar görmüş işletmelerin olduğu yapıları ada bazlı olarak dönüştürmüş oluyoruz. Hatay’da ilk kez ilan ettik, Antalya Merkez Sanayi Sitesinde dönüşümleri bu ay sonu itibarıyla ilk ihaleyi gerçekleştirerek başlatmış olacağız.

3834 hektarlık 18 yeni sanayi alanı ilan etik. Önümüzdeki şubat ayına kadar TBMM’nin kanunlaştırdığı mevzuat çerçevesinde yeni sanayi alanları ilan etmeye devam edeceğiz.

Kahramanmaraş’ta, Islahiye’de, Malatya’da 996 iş yerinin yapımını sürdürüyoruz. KOSGEB desteklerini sunarken, organize sanayi bölgeleri ile sanayi altyapılarını ortaya koymaya gayret ediyoruz.

Bugüne dek 479 teşvik belgesi düzenledik. Öngörülen toplam yatırım tutarı 61 milyar TL, öngörülen istihdam 25 bin 373 kişi. Özel sektörün bölgeye yönelik yatırım iştahını artıracak ana bir uygulamayı hayata geçirdik.

Bölgenin sosyal dokusunu önemsiyoruz. Türkiye’deki bölgesel kalkınma ajanslarından 1 milyar TL kaynağı bölgede faaliyet gösteren kalkınma ajanslarına aktardı. 47 projeye 740 milyon TL’lik imzalarımızı attık. Ortak tarım makine parkı gibi uygulamaların yapılması, soğuk zincir uygulamalarının geliştirilmesi gibi uygulamalar var. Projeleri kalkınma ajansları eliyle hızla gerçekleştireceğiz.

DEPREM ŞEHİRLERİNİN ESKİ DOKUSUNA DAİR ZANAATKARLARI YETİŞTİRMEYE YÖNELİK ÇALIŞMANIZ VAR MI?

Zanaat alanlarını canlı tutmaya, yeni insan kaynağı yetiştirilmesine dönük projeler aslında bizim bölgesel kalkınma projeleri içerisinde önemli yer tutuyor. Bunların devamını getireceğiz. Nurdağı, Islahiye, Kahramanmaraş’ta, Hatay’da ihmal edilmemesini sağlayacağız.

İSTANBUL’DA KONUTLARDA DEPREM RİSKİ SÖZ KONUSU, İSTANBUL’UN İÇİNDE BULUNAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE DEPREM RİSKİ GEÇERLİ Mİ, BİR ÇALIŞMANIZ VAR MI?

Türkiye son yıllarda dünya çapında altyapı yatırımlarını tamamladı. Doğu’da Osmangazi köprüsü ile Batı’da Çanakkale köprüsü ile biz Avrupa pazarlarına bağlamış olduk. Çanakkale, Balıkesir hattında katma değerli sanayi yatırımları yapmamız lazım. Tekirdağ, Kocaeli’nin yükünü Güney Marmara’ya taşınmamız gerekiyor.

Bazı sektörlerin katma değeri düşük sektörlerin İstanbul’da değil farklı coğrafyalarda yer almasını sağlamaya dönük adımlar atmanın hazırlığı içerisindeyiz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak her türlü desteği sanayicimize verecek.

İSTANBUL’DA TAŞINMASI GEREKEN BİR OSB VAR MI?

20 yaşının üzerindeki tüm yapılar, ister OSB içinde olsun, dışında olsun tüm sanayi yapıları, ticari yapılar ve konutlar görece risk oranı daha yüksek yapılar. Önceliğimiz 2000 yılı öncesi yapıların dönüşmesi ve taşınmasıdır.

YAKIN ZAMANDA BAŞKA ÜLKELERLE SAVUNNA SANAYİİ ANLAŞMALARI OLACAK MI?

Savunma sanayii Türkiye’de yüksek teknolojinin lokomotifi haline geldi. 3 bine yakın firmadan bahsediyoruz. Önemli iş birliklerine imza atıldı. Türkiye Afrika ülkelerine yönelik savunma sanayii ihracatını geçtiğimiz 3-4 yıl içinde çok artırdı, burada yolculuğumuza devam edeceğiz.

Savunma sanayii Türkiye’nin ekonomi kalkınmasında büyük bir öncü rol üstlenmeye, Türkiye’nin ihracatını yukarı çekmeye başladı. Şimdi hedef savunma sanayiinde bu yolculuğu hızlandırmak, sivil alanlarda yaygınlaştırmaktır.

ŞU ANDA KAÇ ADET TOGG SATILDI?

TOGG bir paylaşım yaptı 1500’e yakın araç Türkiye yollarında seyahat etmekte. Savunma sanayiinde Türkiye’ye başarı getiren teknolojideki yeniliklere odaklanmak oldu. Türkiye 20 yy.’da havacılık ülkesi olmamıştı. Biz 20 yy. Boyunca havacılıkta üretici ülkeler arasında değil, bazı ürünlerin müşterileri arasına gelmiştik.

Otomotivde elektrikli araçlar yaygınlaşıyor. TOGG doğuştan elektrikli bir otomobil.

YAKIN ZAMANDA TOGG’U HERHANGİ BİR ÜLKEDE GÖRECEK MİYİZ?

Bunun bir ihracata dönüşmesi için biraz daha zamana ihtiyaç var. Hedef muhakkak ihracat.

‘TOGG’U İHRACAT PAZARLARINA SUNUYOR OLACAĞIZ’

Küresel pazarlarda rekabetçi olacağız. Türkiye pazarına elbette satılıyor olmayacak. Bir iki sene yoğun olarak Türkiye pazarında görmüş olacağız. Bu model ve bir sonraki modelle birlikte TOGG’u ihracat pazarlarına sunuyor olacağız.

YOLLARDA OLAN TOGG’DA YENİ BİR KASA GÖRECEK MİYİZ?

Makul sürelerde modelleri tüm markalarla birlikte TOGG’da güncelleyecektir. Sedan modeli bekleniyor. Önümüzdeki yılın sonuna doğru sedan modeli tanıtılmaya başlayacak.

TÜRKİYE’NİN UZAY PROGRAMI HAKKINDA

Eğitimler hem Türkiye’de hem ABD’de gerçekleşiyor. Türkiye’de çeşitli eğitim altyapılarımız var. Milli uzay programı bizim için önemli. Çok yönlü bir programdan bahsediyoruz. Uydu teknolojilerinde bir atılım gerçekleştireceğiz.

TÜRKSAT 6A’yı hazırlıyoruz. 2024 nisanına kadar o işi bitirmemiz lazım. Bu projelerin her biri büyük teknoloji projeleri bizim için de ilk niteliğinde olan projeler. Daha fazla gecikmeksizin 6 ayda devreye alırız.

Uluslararası uzay istasyonuna gidecek astronotlarımız bir bilim misyonunu gerçekleştirecekler. 50’ye yakın bilimsel proje önerisi geldi. TÜBİTAK bunu değerlendirdi ve 13 farklı bilimse projeye karar verilmiş oldu.

ASTRONOTLARLA GÖRÜŞTÜNÜZ MÜ?

Sık sık görüşüyorum. Antalya’da gökyüzü gözlem etkinliğimiz var. ABD’deki eğitimlerinden Türkiye’deki gençlere orada neler olup bittiğini anlatacaklar.

Gökyüzü Gözlem etkinlikleri 25 yıldır gerçekleşiyor. 2019 yılındaki gökyüzü gözlem etkinliğine birkaç yüz kişi başvurmuştu. Bu yıl 12 bin 500 kişi uzayı görmek için başvurdu.

Aya erişecek aracı milli imkanlarla geliştiriyoruz. Hibrit motorunu da milli imkanlarla geliştiriyoruz. Hibrit roket teknolojisinin testlerini tamamladık. Aracın dizaynını tamamladık, hibrit roket motorunun dizaynını tamamladık. Bunların pek çoğunu milli imkanlarla geliştiriyoruz.

TEKNOFEST ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK, NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2023 Cumhuriyetin 100’üncü yılı. Biz bir karar aldık tek TEKNOFEST yetmez, İlkini 27 Nisan’da İstanbul’da düzenlemiştik. İkincisini 30 Ağustos’ta Ankara’da düzenliyoruz. Üçüncüsünü 27 Eylül’de İzmir’de düzenleyeceğiz.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş