Sinead O’Connor, İslami esaslarla toprağa verildi

Sinead O’Connor, İslami esaslarla toprağa verildi
Yayınlama: 08.08.2023 17:47:22
A+
A-

26 Temmuz’da hayatını kaybeden İrlandalı ünlü şarkıcı Sinead O’Connor, binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Bray’de İslami usullere göre defnedilen şarkıcının evinin önüne akın eden hayranları gözyaşlarına boğuldu.

2018’de Müslüman olana kadar Sinead O’Connor ismiyle tanınan İrlandalı ünlü şarkıcı Şüheda Davitt, 26 Temmuz’da Londra’daki evinde ölü bulunmuştu. Ünlü şarkıcının ölüm nedenini araştırmak üzere cansız bedeni otopsi için morga kaldırılmıştı. Ölümünden 13 gün sonra Sinead O’Connor, binlerce kişinin katılımıyla gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü şarkıcının cenaze töreni İslami esaslara göre yapıldı.

 

HAYRANLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Sabah saatlerinde binlerce kişi, Bray’deki cenaze törenine katılmak için toplandı. Çiçekler, mumlar, pankartları taşıyan hayranları gözyaşlarına boğuldu.

O’Connor’ın ailesi, 56 yaşındaki şarkıcı için İslami usullere uygun bir cenaze töreni düzenledi. O’Connor’ın naaşı, hayranlarının selamlaması için deniz kenarındaki evinin önüne getirildi.

“ÇOK ZORLUKLAR ÇEKTİ”

47 yaşındaki Gemma Byrne ve üç arkadaşı, “Ne söyleyebilirim? Teşekkürler Sinead” yazılı bir pankart tuttu.

Arkadaşları şarkıcı için “Onunla büyüdük. Hissettiklerimizi söyleme cesareti olmayanlar için söyledi. Bu yüzden de zorluklardan çekti.” dedi.

Arkadaşı Christine Joyce, O’Connor’ın unutulmaz müzikler yaptığını söyleyerek, “Bir kadın olarak yaşamanın nasıl olduğu hakkında bana yol gösterdi. Gerçekten duygusal hissediyorum.” ifadelerini kullandı.

OĞLUNUN İNTİHARINDAN SONRA RUHSAL PROBLEMLER YAŞADI

O’Connor, 1990’ların hiti “Nothing Compares 2 U”dan sonra üne hiçbir zaman tam olarak uyum sağlayamadı. Zihinsel sağlık sorunları ve dalgalı bir özel yaşam dönemi geçirdi ancak Dublin’in güneyindeki Bray’i, 15 yıl boyunca ev olarak gördüğü bu yeri sorunlarından kaçmak için bir sığınak olarak kullandı. O’Connor, Ocak 2017 yılında oğlunun intiharından sonra da ciddi ruhsal problemler yaşadı.

2018’DE MÜSLÜMAN OLDU

O’Connor, 2018’de Müslüman olduğunu duyurarak, “Müslüman olduğum için gurur duyuyorum. Bu, her akıllı ilahiyatçının doğal olarak varacağı bir sonuç. Tüm kutsal yazıtlar bizi İslam’a götürüyor. İslam tüm diğer kutsal kitapları gereksiz kılıyor.” ifadelerini kullanmıştı.

İrlandalı şarkıcı Müslüman olduktan sonra yeni bir isim alacağını ve bundan böyle “Şüheda Davitt” adını kullanacağını belirtmişti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.