Şirinevler mahallesi TOKİ sakinleri aydınlatma ve ulaşım sorunundan muzdarip!

Bursa Yıldırım ilçesine bağlı Şirinevler Mahallesi’nde 2020 yılında yapılmaya başlanan ve bu yıl teslim edilen konutlara taşınan vatandaşlar, aydınlatma ve ulaşım sorunuyla boğuşuyor.

Şirinevler mahallesi TOKİ sakinleri aydınlatma ve ulaşım sorunundan muzdarip!
Yayınlama: 20.04.2024 17:17:45
A+
A-

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı İsabey Mahallesi Demetevler Caddesi sakinleri, sokak aydınlatmalarının olmamasından ve toplu taşıma araçlarının gelmemesinden dolayı büyük bir mağduriyet yaşıyor. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlar için bu durum daha da zorlayıcı bir etken oluşturuyor.

Aydınlatma direkleri yok, sokaklar karanlık!

Mahalle sakinleri, sokaklarda aydınlatma direklerinin olmamasından dolayı akşam saatlerinde dışarı çıkarken tedirginlik yaşadıklarını dile getiriyor. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlar için bu durum daha da korkutucu hale geliyor. Yaşlı bir mahalle sakini olan Ahmet Bey, “Yaşlıyım ve arabam yok. Mahalleye otobüs ve metro gibi ulaşım araçları da gelmediği için mecburen yürüyerek gidiyorum. Yaklaşık iki buçuk saat sürüyor. Buraya araba, belediye otobüsü ve minibüsler gelirse bizim için çok iyi olur. Aydınlatma da olmadığı için geceleri dışarı çıkamıyoruz. Bu mahalleye taşındığımızdan beri bir kez bile dışarıya çıkmadım akşam saatlerinde. Çünkü zaten değnek desteğiyle yürüyorum. Geceleri de sokaklarda aydınlatma olmadığı için yürüyemiyorum. Buraya güvenlik ve denetim istiyoruz. Akşam saatlerinde tedirgin oluyoruz. Saat yedi sekizden sonra kadınlar bu caddelerde yürüyemiyor. Çünkü korkuyorlar. Ben ailemi dışarıya çıkartamıyorum . Tedirgin oluyoruz” diye konuştu.

Toplu taşıma sorunu çözüm bekliyor!

Mahalle sakinleri, toplu taşıma araçlarının da gelmemesinden dolayı büyük bir zorluk yaşıyor. Otobüs ve metro gibi araçların olmaması, market ve diğer ihtiyaçları karşılamak için uzun mesafeler kat etmek zorunda kalmalarına neden oluyor. Bu durum, özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlar için büyük bir sorun teşkil ediyor. Bir mahalle sakini olan Tuğba Albayrak, “Ulaşımdan yana en büyük sıkıntımız. Site sakinlerinin içinde bulunduğu bir grubumuz var. Gruptan konuşulanlara göre bazı ablalarımız abilerimiz gece vardiyalarından döndüklerinde sıkıntı yaşıyorlarmış. Hatta geçen gün bir ablamıza yolda laf atmışlar. Abla tabii bu durumdan rahatsız oluyor. Eşi de bu durumdan rahatsız haliyle. Ve hepimizde tedirginiz. Binanın içine kadar girip içki şişelerini bırakanlar varmış. Çok affedersiniz, uygunsuz durumda arabanın içinde yakalananlar dahi varmış aile sakinlerimize” dedi.

“Sitenin içinden çıktıktan sonra korkuyoruz”

“Üç tane okula giden oğlum var. Okula gitme mesafesi çok uzak olmasa da mahallemize gelen otobüs ve minibüsler yok. Bu durum, özellikle engelli oğlumu okula götürürken beni çok zorluyor. Köpekler çok fazla olduğu için korkuyorum. Yakınımızdan bir toplu taşıma aracı geçse, oğlumu belki de sitenin içinden güvenli bir şekilde bindirebilirim” diye konuşan bir diğer mahalle sakini de sözlerine şöyle devam etti:

“Küçük çocuklarımın okullarını da nakil aldırmayı düşünüyorum. Fakat nakil işlemleri sırasında da sorun yaşıyoruz. Şirinevler köprüsünden geçişimiz yok ve bu da okula gitme mesafesini uzatıyor. Bu durum beni tereddütlü hale getiriyor. Yolda çok fazla içki içen insan var ve sitenin içinden çıktıktan sonra korkuyoruz. Ne aydınlatmamız var ne de ulaşımımız. Biraz daha güvenli bir ortamımız olsa çok daha iyi olurdu.

Çocuklarımı karşıdaki parka götürmek ve okula götürürken zorluk yaşamamak için köprü talebinde bulundum. Yetkililerden hala bir cevap bekliyorum. Bu sorunların çözümü için yetkililerin el atmasını umuyorum.”

Yetkililerden çözüm bekliyorlar 

Mahalle sakinleri, aydınlatma direkleri dikilmesi ve toplu taşıma araçlarının tahsis edilmesi için yetkililerden çözüm bekliyor. Birçok kez başvuruda bulunduklarını ancak bir sonuca varamadıklarını ifade eden sakinler, bu sorunların bir an önce çözülmesini istiyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.