Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Sivil Toplum Kuruluşları ile buluşma’ programı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Yıldırım Bayezid Salonu’nda düzenlendi.

Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları
Yayınlama: 28.02.2024 10:16:03
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Sivil Toplum Kuruluşları ile buluşma’ programı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Yıldırım Bayezid Salonu’nda düzenlendi.

Gerçekleştirilen programa Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Gülmüş, BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, MHP Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin, İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş, Esnaf Kefalet Üst Birlik Başkanı Bahri Şarlı, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Şahin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Bursa’nın potansiyelini vurgulayarak, “Bursa gerçekten çok dinamik bir şehir, çok önemli bir yerleşim yeridir. Bursa bir sanayi şehri milli gururumuz Togg’a ve kadim bir medeniyete de ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca önemli bir turizm ağına sahiptir. Bursa tarımsal potansiyeline de her geçen gün arttıran bir şehir.

BURSA KADİM BİR ŞEHİRDİR

Zor süreçler geçirdik 2020 ve 2021 pandemi ile geçti. Sevdiklerimizi kaybettik ama Allah’a şükür alnımızın akıyla atlattık. Sayın Bakanım tarım sektörü ile alakalı bazı ziraat odalarında oluşan eksik ve aksaklardan dolayı size ilettiğimiz eksikleri gözden geçirdiniz. Size çok teşekkür etmek isterim. Şimdi bir yerel seçim sürecindeyiz, desteğiniz ve katkınız bizler için çok önemli. Ben Bursalı hemşehrilerimizin bu süreci eksisi ve artısı ile gönülden değerlendireceğine inanıyor ve güveniyorum. Bizlere bu süreçte destek veren Sayın Bahçeli, Sayın Cumhurbaşkanımız ve diğer siyasi liderlere çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

KADİM TOPRAKLARIN KADİM İNSANLARI TÜRKİYE YÜZYILIYLA DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ

Türkiye’nin güçleneceğine değinen Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, “Sayın Bakanım, Sayın Belediye Başkanım ve kıymetli misafirler hepiniz hoş geldiniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde elde ettiğimiz başarılar ortada. Ülkemiz son yıllarda çok büyük değişim yaşadı. Eğitimde, sanayide ve birçok alanda yatırımlarını arttırdı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü bir Türkiye inşa edeceğiz. Türkiye Yüzyılı’nın temellerini atacağız. Katılımlarından dolayı tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum.” dedi

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI OLARAK TÜM BİRİMLERİMİZLE CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ

İstihdam ve iş gücünde en verimli tabloyu elde edeceğimiz bir sürecin içinde bulunduğumuzu söyleyen Bakan Işıkhan, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak tüm birimlerimiz çalışmalarına son hız devam ediyor. Üretime, istihdama benim de katkım olsun diyen herkese destek olmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki ay açıklanacak çok güzel neticeleri hep birlikte göreceğiz. İstihdam ve iş gücünde en verimli tabloyu elde edeceğimiz bir sürecin içindeyiz. Yine aynı şekilde son 22 yılın en düşük “işsizlik” verilerine ulaşacağımızı öngörmekteyiz. Kadın istihdamının artmasını çok önemsiyoruz. Bundan sonrada aynı şekilde çalışma hayatına daha fazla fırsat tanımaya devam edeceğiz. Kıymetli hemşehrilerim, ilkeli tarafsız yürüttüğünüz çalışmalar ülke ekonomisine çok değerli katkılar sunar. Bursa’yı sosyal ve ekonomik anlamda bir çekim merkezine dönüştürmek istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın oluşturduğu Türkiye Yüzyılı hedefini başarılı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz.Değerli hemşehrilerim, Türkiye Yüzyılı hedefimiz doğrultusunda seçim beyannamememizi açıkladık. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, inşallah ipi göğüsleyecektir. Kıymetli kadim kentimiz Bursa her şeyin en iyisine layık olmakla birlikte belediyeciliğin de en iyisine layıktır.Ülkemizin en büyük şehirlerinden biri olan Bursa’nın devamlılığa ve istikrara ihtiyacı vardır, bu vizyon Sayın Alinur Aktaş’ta fazlasıyla vardır. Tüm bunlar Bursa’mızın dünya şehri olmasında bir göstergedir. Biz Cumhur İttifakı adaylarına inanıyoruz. Her birine muvaffakiyetlerini diliyorum. Biz sizlerle birlikte el ele verip ülkemizi ve şehrimizi daha ileriye taşıyoruz. Sözlerime son verirken başta Alinur Aktaş Bey olmak üzere tüm ilçe başkanlarıma başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.