Süper Kupa’nın organizatörü olan şirketten açıklama!

Süper Kupa maçının organizatörü olan ve Suudi Arabistan Devleti destekli turizm şirketi Riyadh Season, erteleme kararının ardından açıklama yaptı. Açıklamada, “Anlaşmaya rağmen, iki takım da anlaşmaya uymaması üzücü oldu” denildi.

Süper Kupa’nın organizatörü olan şirketten açıklama!
Yayınlama: 30.12.2023 11:32:36
A+
A-

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad‘da oynanması planlanan 2023 Turkcell Süper Kupa maçının ertelenmesinin ardından organizatör şirketten açıklama geldi. Şirket,  “Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti’nin milli marşının çalınması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sahip olduğu statünün tanınması için stadyum içinde ve tribünlerde Türk bayraklarının sergilenmesi konusunda anlaşmaya vardık” dedi ancak iki takımın da anlaşmaya uymadığını öne sürdü.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bu akşam oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi “Atatürk pankartı” ve “Atatürk tişörtü” krizi yaşandı. Takımların maç öncesinde sahaya Atatürk tişörtleriyle ve seremoniden önce sahaya Atatürk’ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla çıkmak istemesi, Suudiler tarafından kabul görmedi. Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri, Maçtan önce Atatürk tişörtleriyle sahaya çıkılmasına izin verilmediği için sahaya çıkmayı reddetti. Süper Kupa maçının iptal olduğu açıklandı.

Riyad’da oynanması planlanan 2023 Turkcell Süper Kupa maçının ertelenmesinin ardından organizatör şirket açıklama yaptı. Riyadh Season’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Öncelikle, kardeşimiz Türkiye Cumhuriyeti ile çeşitli alanlardaki yakın ilişkilerimizden duyduğumuz gururu vurgulamak isteriz. Bunların arasında spor sahaları da vardır. Maçın, kapsamı dışında herhangi bir slogan olmaksızın spor yapılmasını gerektiren uluslararası futbol yönetmelikleri ve düzenlemelerine uygun olarak zamanında yapılmasını dört gözle bekliyorduk; özellikle de bu konu maç öncesinde yapılan hazırlık toplantıları çerçevesinde Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşüldüğü için ve uluslararası yönetmelikler ve düzenlemeler uyarınca bu maç için yönetmeliklerin gerekliliklerine uyulması gerektiğini vurguladığımız zamandan beri…

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti’nin milli marşının çalınması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sahip olduğu statünün tanınması için stadyum içinde ve tribünlerde Türk bayraklarının sergilenmesi konusunda anlaşmaya vardık.

Bu anlaşmaya rağmen, iki takım da anlaşmaya uymaması üzücü oldu ve bu da maçın yapılamamasına yol açtı.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş