TBMM’de ilk tartışma!

TBMM’de ilk tartışma!
Yayınlama: 20.06.2023 18:58:24
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28’inci dönem ilk Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Meclis’teki ilk tartışma ise vize ve Bozdağ’ın konuşma sürelerini 3 dakika belirlemesi nedeniyle çıktı.

CHP Grup önerisi görüşmeleri sırasında tartışma çıktı. İYİ Parti Balıkesir milletvekilli Turhan Çömez, Türk vatandaşlarının vize sorununa ve Türk lirasının değer kaybetmesine işaret etti. Daha sonra AK Parti İstanbul milletvekili İsmail Emrah Karayel, dört sene boyunca ‘geliyor gelmekte olan’ dinlediklerini söyleyerek, CHP kürsülerine doğru içlerindeki tek adama bakmalarını istedi. Karayel, yurtdışında gezip kürsüye çıkan milletvekilleri olduğuna işaret ederek, “Bu Meclis’te ülkesinden kaçıp dolaşıp bu kürsüye çıkanlar var” şeklinde konuştu.

Çömez, Karayel’in sözlerine yönelik ayağa kalkarak kürsüye yöneldi. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ oturuma ara verdi.

‘3 DAKİKA’ KURALINA MUHALEFETTEN İTİRAZ

Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın  genel kurulda konuşma süresinin 3 dakika olacağını aktardı. Karara CHP ve Yeşil Sol Parti’den tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, “Sayın Başkan; öncelikli olarak bu tutumunuzu kabul etmiyorum. Dakika bir, gol bir; muhalefetin sesini ilk görevinizde kısmaya çalışıyorsunuz. Bu çok yanlış bir uygulama. Bugüne kadar 3 dakikanın üstündeki sürelerde grup başkanvekilleri konuşmalarını yaptılar. Ama bugün, daha ilk nöbetinizde tuttunuz ‘2 dakika’ dediniz ‘artı 1’ dediniz. Bizim söylemek istediğimiz şeyler var, gündeme dair önemli gelişmeler var. Bu Meclis’te bunları dile getiremeyeceksek nerede dile getireceğiz? Bu yetki adına bütün grup başkanvekillerimiz de benimle hemfikirdir, lütfen bu tutumunuzdan vazgeçin” dedi.

Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da bugünkü genel kurul oturumunda, konuşma sürelerinin 3 dakika olarak sınırlandırılmasını eleştirerek, “Bunu kabul etmediğimizi ifade etmek isterim. Bu bir teamüldür, en azından geçmiş dönemde asgari 5 dakika çok daha uzun sürelerde konuşuyorduk; umarım Meclis Başkanvekili olarak ilk günden sözlerimizi kısmazsınız, 3 dakikada ‘Mikrofon kapandı’ demezsiniz” dedi.

AK PARTİ GRUPBAŞKANVEKİLİ ZENGİN, ASGARİ ÜCRETE DEĞİNDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de bugün açıklanan asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Hayırlı olsun. Tabii ki işveren ve çalışanların onları temsil eden birliklerle birlikte çalışarak verilen bir karardır. Ben 11 bin 402 TL’nin tüm çalışanlara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘SİYASETİ KÖR DÖVÜŞÜNE ÇEVİRMEMEK GEREKMEKTEDİR’

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise seçimin geride kaldığını belirterek, “Önümüzdeki dönem, istikrar ve güven içinde Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefine ulaşma dönemidir. Seçimler geride kalmıştır. Siyaseti kör dövüşüne çevirmemek gerekmektedir. Milletimiz bizden hizmet beklemektedir. Sosyal ve ekonomik meselelerin ele alınması amacıyla yasama faaliyetlerimiz de hızlanacaktır” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş