TRT World muhabirinden ABD’li Sözcüyü kaçırtan soru!

TRT World muhabirinden ABD’li Sözcüyü kaçırtan soru!
Yayınlama: 02.05.2023 13:05:04
A+
A-

Türkiye’nin DAEŞ’in sözde lideri Kureyşi’yi etkisiz hale getirdiği operasyonu TRT World muhabiri Yunus Paksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel’e sordu. Soruya kaçamak cevap veren Sözcü, toplantı sonrası hızla uzaklaştı.

Terörle mücadelede dünyanın en etkin ülkelerinin başında gelen Türkiye büyük bir operasyona daha imza attı. Türkiye, Milli İstihbarat Teşkilatı aracılığıyla Terör örgütü DAEŞ’in sözde lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi‘yi Suriye’de etkisiz hale getirdi.

DAEŞ LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Edinilen bilgilere göre El Kureyşi, Suriye’nin kuzeyinde saklandığı evde MİT’e bağlı bir özel ekip tarafından 4 saat süren operasyonla etkisiz hale getirildi. Sürekli gizlendiği ve sık sık yer değiştirdiği tespit edilen Kureyşi’nin, Afrin/Cinderes’te olduğu belirlendi. Teröristin yakın zamanda yeniden yer değiştireceği istihbaratı üzerine, MİT, DAEŞ liderine yönelik özel operasyon düzenledi.

Operasyon öncesi yapılan ‘Teslim ol’ çağrılarına cevap vermeyen Kureyşi, operasyon esnasında üzerindeki intihar yeleğini patlattı.

ABD SÖZCÜSÜNE SORULDU

Türkiye’nin DAEŞ‘e yönelik düzenlediği başarılı operasyonu, TRT World muhabiri Yunus PaksoyABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel’e sordu. Bugüne kadar terör örgütü YPG’ye yönelik düzenlenen operasyonları  “DAEŞ mücadelesini zayıflatıyor” diyerek cevaplandıran Patel, Kureyşi operasyonunu ağzına almayarak Türkiye’nin DAEŞ’in mağlup edilmesine yönelik katkılarını takdir ettiklerini söyledi.

Patel, “Bu, ABD’nin derinden bağlı olduğu bir şey. ABD’nin bölgede IŞİD’in kalıcı şekilde mağlup edilmesi için güçleri bulunmakta. Türkiye’nin IŞİD’in mağlup edilmesine olan değerli katkılarını da içtenlikle her zaman takdir ettik.” dedi.

TOPLANTI SONRASI ADETA KAÇTI

Paksoy, toplantı sonrası hızla uzaklaşan Patel’i koridorda görünce “Bir şey sorabilir miyim?” dediğini ancak ABD Sözcüsü’nden “Başka bir yere yetişmem lazım” cevabını aldığını belirtti.

Paksoy, o anlara ilişkin sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı;

Toplantı bittikten 5 dakika sonra sözcüyü koridorda görünce “Bir şey sorabilir miyim?” dedim ancak hızla uzaklaşıp “Başka bir yere yetişmem lazım” dedi. “Öldürüldüğünü teyit ettiğinizde bana ulaşır mısın diyecektim” dedim. E-mail at dedi ve gitti 🙂

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.