Türk Astronot Alper Gezeravcı Dönüyor!

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı dönüşü için geri sayım başladı.

Türk Astronot Alper Gezeravcı Dönüyor!
Yayınlama: 09.02.2024 16:05:44
A+
A-

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı dönüşü için geri sayım başladı. Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (UUİ) misyonu tamamlandı. 18 gün uzayda kalan Gezeravcı, 13 adet deneye imza attı. Dragon kapsülünün bugün Dünya’ya ulaşması bekleniyor. Dönüş yolculuğu hava şartları nedeniyle ertelenmiş ve 7 Şubat’ta başlamıştı. Peki İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, nereye inecek? Alper Gezeravcı Dünya’ya dönüş yolcuğu ile ilgili bilgiler…

Astronot Alper Gezeravcı Dünya’ya dönüyor. ISS’te 18 gün kalan Gezeravı, uzay misyonunu tamamladı ve 13 deneye imza attı. Uzay’dan Dünya’ya dönüş yolculuğunun bugün sona ermesi bekleniyor. Peki İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, nereye inecek? İşte merak edilenler…

ALPER GEZERAVCI NE ZAMAN DÖNECEK?

Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonunu gerçekleştiren astronot Alper Gezeravcı, Dünya’ya dönüyor. 7 Şubat’ta Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılan Gezeravcı’nın bugün TSİ 16:30’da Dünya ulaşması bekleniyor.

İLK TÜRK ASTRONOT ALPER GEZERAVCI NEREYE İNECEK?

Hava şartlarının dönüşe engel olması nedeniyle Alper Gezeravcı ISS’te 18 gün kaldı. Gezeravcı’nın bugün (9 Şubat 2024) TSİ 16:30’da ABD’nin Florida eyaleti açıklarında denize inmesi bekleniyor.

KAPSÜLDEN GEMİYE ALINACAK, HOUSTON’A GÖTÜRÜLECEK

Gezeravcı, kapsülün düştüğü noktadan denizden gemiye alınıp ilk muayeneleri gerçekleştirilecek. Houston’da kapsamlı sağlık taraması yapılacak olan Gezeravcı ve ekibi bir süre karantinada tutulacak.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.