Twitter’a meydan okuyacak! ‘Threads’ resmi olarak yayınlandı!

Twitter’ın duraklama döneminden yararlanmak isteyen Meta, yeni uygulaması Threads’i resmi olarak yayınladı. Mark Zuckerberg, Threads üzerinden yapmış olduğu açıklamada, uygulamanın 10 milyon kullanıcıyı geçtiğini belirtti.

Twitter’a meydan okuyacak! ‘Threads’ resmi olarak yayınlandı!
Yayınlama: 06.07.2023 18:14:10
A+
A-

Meta Twitter’a meydan okuyan yeni rakibi Threads’i resmi olarak yayınladı. Instagram bugün, Instagram kullanıcılarının 500 karaktere kadar metin; bağlantılar; fotoğraflar ve 5 dakikaya kadar videolar da dahil olmak üzere kısa güncellemeler yayınlamak için mevcut kimlik bilgileriyle kimlik doğrulaması yapmalarına olanak tanıyan metin tabanlı sosyal ağ uygulaması Threads kullanıcıların indirimine sundu.

Twitter'a meydan okuyacak! 'Threads' resmi olarak yayınlandı!

TÜRKİYE’DE İNDİRİLEBİLİR DURUMDA

Threads, yerel veri gizliliği düzenlemelerine uyma konusundaki endişeler nedeniyle AB’de olmasa da, başlangıçta Türkiye de dahil olmak üzre 100 ülkede iOS ve Android’de kullanılıyor.

Threads’e erişmek için kullanıcıların öncelikle mevcut Instagram giriş bilgilerini kullanarak kimlik doğrulaması yapmaları gerekecek. Uygulama daha sonra ad, kullanıcı adı, fotoğraf ve takipçiler gibi mevcut hesap ayrıntılarıyla doldurulacak. Doğrulama da yeni uygulamaya aktarılacak.

INSTAGRAM’DAKİ GİBİ AYNI AYARLARA SAHİP OLACAK

Bu entegrasyon, Instagram’ın yeni uygulamasına kayıtlar açısından hızlı bir başlangıç sağlıyor. Şirket daha önce sızdırılan pazarlama materyallerinde “tek bir dokunuşla herkesin Instagram’da takip ettiği hesapları takip edebileceğini” belirtmişti.

Instagram, kullanıcıların Reelsler, Hikayeler ve Akışlar’da fotoğraf ve video paylaşmanın dışında bağlantı kurmaları için başka olanaklar sunuyor.

Threads, Instagram’ın mevcut altyapısı sayesinde tüm bu olgun şirket sistemleriyle yola çıkacak. Uygulama, Instagram ile aynı içerik kurallarına sahip olacak ve rahatsız eden hesapları sessize almak ve engellemek için aynı kontrollere sahip olacak.

Ayrıca Instagram’da doğrulanmış hesapları olan kamuya mal olmuş kişiler mavi rozetlerini Threads’te de kullanabilecek.

Twitter'a meydan okuyacak! 'Threads' resmi olarak yayınlandı!

KULLANICI SAYISI 10 MİLYONU GEÇTİ!

Meta’nın yeni uygulaması, yayınlanmasından kısa bir süre sonra 10 milyon kullanıcıyı geçti. Artan kullanıcı sayısı, yeni uygulamanın Instagram’dan geçiş yaparak kolay kayıt olunmasına bağlanıyor. Ayrıca Twitter’ın son dönemlerde uyguladığı baskıcı politikası, insanları farklı alternatiflere yönlendirdiği için Threads’a olan merak giderek arttı.

Mark Zuckerberg, Threads üzerinden yapmış olduğu paylaşımda uygulamanın ilk iki saat içerisinde 2 milyon kullanıcıyı aştığını belirtmişti.

Twitter'a meydan okuyacak! 'Threads' resmi olarak yayınlandı!

META’NIN BU GİRİŞİM BAŞARILI OLACAK MI?

Threads’in piyasada tutulup tutmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak Meta’nın mikroblog alanına adım atması için kesinlikle uygun bir zaman olarak görülüyor. Bununla birlikte, Meta’nın başarılı bağımsız uygulamalar oluşturma konusunda iyi bir geçmişe sahip olmadığını belirtmek gerekir.

Şirket yıllar içinde Hello, Moves, Paper, Poke, Camera, Home, Slingshot, Rooms, Riff, Bolt, Lifestage, Groups, Stickered, Moments, Notify, Bonfire, Lasso, Novi ve Instagram’dan Boomerang, Hyperlapse, Direct, IGTV ve Threads dahil olmak üzere çok sayıda bağımsız uygulamayı ve BARS, E.gg, Forecast, Collab, Kit, Hobbi, Tuned gibi tüm deneylerini kapattı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.