Ukrayna’nın insansız deniz aracı ilk kez görüldü!

Ukrayna’nın insansız deniz aracı ilk kez görüldü!
Yayınlama: 31.07.2023 11:39:33
A+
A-

Ukrayna, Rus filosunun Karadeniz’deki operasyonlarını sınırlamak amacıyla geliştirdiği yeni deniz insansız hava aracını ilk kez kamuoyuna tanıttı .

Yeni deniz insansız hava araçları yüzlerce ton patlayıcı taşıyor ve 500 mil uzaktaki hedefleri vurabiliyor.

Raporda, Ukrayna tarafından tasarlanıp üretilen insansız hava aracının uzaktan kumandalı olduğu ve diğer şeylerin yanı sıra keşif ve gözetleme görevleri için de kullanılabileceği belirtiliyor.

SAHADA BAŞARILI OLDU

Paylaşılan video görüntülerinde, Ukrayna’nın deniz insansız hava araçlarının vuruş gücünü gösteriyor, bazılarının Rus savunmasını yarıp hem gemileri hem de Karadeniz Filosunun ana limanını vurduğunu gösteriyor.

İHA’nın geliştiricisi CNN’e Rus savunmasının insansız hava araçlarına karşı etkisiz olduğunu çünkü gemilerinin daha küçük hedefler yerine diğer gemileri hedef alacak şekilde tasarlandığını söyledi.

Geliştirici, “Bunlar Karadeniz’deki her şeyden daha hızlı” ifadelerini kullanıyor.

Uçağın yetenekleri, geçen hafta Kerç Köprüsü’ne düzenlenen bir saldırıda da vurgulandı.

Yaklaşık 12 mil uzunluğundaki köprü, Rusya ile 2014’te Rusya’nın ilhak ettiği bir bölge olan Kırım arasındaki önemli bir ikmal yolu. Ukrayna, köprüye saldırmak için iki insansız hava aracını kullandı ve köprü ağır hasar gördü .

CNN’in haberine göre Ukrayna, kaç tane yeni insansız hava aracı ürettiğini veya kaç tanesini yapmayı planladığını açıklamadı..

İHA’lar, Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana Rusya’nın Ukrayna’daki savaşında kilit bir rol oynadı ve her iki taraf için de paha biçilmez olduğunu kanıtladı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.