Uludağ Basketbol iki maç sonra kazandı: 73-67

Uludağ Basketbol; ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 13. haftasında İlkem Yapı Tarsus Spor’u 73-67 yenerek iki hafta sonra kazandı.

Uludağ Basketbol iki maç sonra kazandı: 73-67
Yayınlama: 05.12.2023 10:42:20
A+
A-

Karşılaşmaya sakatlığı devam eden; takımın önemli skor opsiyonu oyun kurucusu Kiana Williams‘dan yoksun olarak çıkan Bursa temsilcisi; zayıf rakibi karşısında ilk çeyrek tutuk göründü.

Topu ön sahaya taşımada sıkıntı çeken Uludağ Basket, organize hücum yapamayınca zorlama atışlara kaldı.

Girmeyen şutlarının sonunda da fast break sayıları yiyerek geriye düştü. İlk çeyreği dış atışlarda isabet kaydedemeyen Bursa Uludağ 14-20 geride tamamladı.

İkinci çeyreğin başını da kötü oynayan Uludağ; rakibin Cave ve Palenikova‘dan gelen sayılarına engel olamadı.

Eda Şahin‘in organizasyonunda kendine gelen Bursa Uludağ, Madison Williams ve Trinity Baptiste‘nin basketleriyle rakibine yaklaşsa da bu çeyreği de konuk takım 37-34 önde tamamladı.

Üçüncü çeyreğe çok kararlı giren temsilcimiz savunmasını sertleştirdi, Tuba ve Eda’nın topu iyi yönlendirmesiyle Williams ve Baptıste’ye boş atışlar buldurarak maçın momentumunu eline geçirdi.

Bu çeyrekte uzun rotasyonunda Tıara Fluker geniş fiziğini iyi kullanarak çember altını rakibe için adeta kararttı.

İndirilen topların sonunda bulduğu atışının ilkini sokamasa da; takipçiliğiyle ikinci, üçüncü atışlarda çemberi bularak istatistik kağıdını doldurmaya başladı.

Bu yarıda geriye koşamayıp, dış atışlarda da tıkanan Tarsus Spor fark 8 sayıya çıkınca molaya gitti. (45-37)

Çeyreğin kalan kısmında hücumda topu iyi paylaşan ve iki yabancı kısasıyla her pozisyondan skor bulan Bursa Uludağ, Fluker’i de devreye sokunca üçüncü çeyreği 56-48 önde bitirdi.

Son çeyrekte önde baskıyı arttıran Tarsus Spor; Uludağ’ı top kaybına zorlasa da; iyi günlerinde olan Wiliams ve Baptiste’nin kritik zamanlarda gelen basketleri; aranın açılmasına izin vermedi.

Maçın 32. dakikasında bir top kapma mücadelesinde ayak bileğini burkan point guard Eda Şahin sakatlanarak kenara geldi.

Sakatlık sonrası oyun kurucu pozisyonuna Efsun Çelik geçti.

Baskıya karşı geri sahadan ön alana iyi top getiren Efsun Çelik, skorer kısalarını da sete iyi yerleştirerek; Tarsus Spor‘un geriye dönüş çabalarını boşa çıkardı.

Son dakikalarda çember altında sertliğini arttıran Uludağ Basketbol; top kayıplarına zorladığı rakibi karşısında karşılaşmadan 73-67 galip ayrıldı.

Temsilcimiz maçta 29/71 saha içi, 27/58 iki sayı, 2/13 üç sayı yüzdesiyle oynarken; çizgiden de hiç kaçırmadan 13/13  attı.

17’si hücum, 33’ü savunma toplam 50 ribaunt çekti. 17 asist yaptı, 18 top kaybı, 5 top çalma ile oynayarak maçı tamamladı.

 Takımın en skoreri Trinity Baptiste maça 7/11 iki sayı, çizgiden de 5/5 olmak üzere toplam 19 sayılık katkıda bulundu.

Madison Williams 17, Tıara Fluker 14 sayı üretirken;

Yerli rotasyondan da Tuba Poyraz 14, Ed Şahin 7 sayı ile oynadılar.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş