Uzmanından Uyarı: Kurban atık parçalarını çöpe atmayın!

Bu Kurban Bayramı’nda, kurbanınızın atıklarını doğru bir şekilde ortadan kaldırın ve sağlık tehdidi oluşturabilecek unsurlardan kaçının! Kurban etinin atılması gereken parçaları bir an önce imha edilmeli!

Uzmanından Uyarı: Kurban atık parçalarını çöpe atmayın!
Yayınlama: 29.06.2023 19:02:45
A+
A-

Uzmanlar, Kurban Bayramı’nda hayvan kurbanı atıklarından kaynaklanan parazit hastalığına dikkat çekiyor. Kurban Bayramı sırasında en çok dikkat etmemiz gereken konulardan bir diğeri de sağlığımız. Etlerden bulaşabilen birçok hastalık bulunuyor. Ortadan kaldırılıp imha edilmeyen atık kurban eti parçaları, köpekler aracılığıyla insanlara bulaşabiliyor. Peki, kurban eti hangi hastalığı tehdit ediyor?

Kurban atık parçalarını çöpe atmayın! Kurban atıklarını gömün!

KİST HİDATİK NEDİR

Köpeklerden insanlara geçebilen ve karaciğerde büyük hasarlar oluşturabilen kist hidatik hastalığının köpeklerden insanlara bulaşmasının önlenmesi için bir takım tedbirler alınması gerekiyor.

Kist hidatik hastalığı, köpeklerin bağırsağında yaşayan parazitin yumurtalarının insanların ağız yoluyla alması sonucu vücutta kist oluşturmasıdır. Bu parazitin yumurtaları, köpeklerin ağızlarına temas ettiklerinde veya el yıkanmadığında insanlara geçebilir. Bu rahatsızlık özellikle çocuklarda daha sık görülür.

KURBAN ETİNİN ATIKLARINI HAYVANLARIN ULAŞAMAYACAĞI YERE ATIN!

Uzmanlar, bu hastalığın önlenmesi için kurban bayramı sırasında kurban hayvanlarının atıklarının köpeklerin ulaşamayacağı yerlere gömülmesi gerektiğini belirtiyor. Aynı zamanda köpek dışkısıyla temas eden sebzelerin, özellikle marul ve maydanoz gibi yiyeceklerin tüketilmemesi oldukça önemlidir. Bu parazitlerin insanlara geçmesiyle ciddi sağlık problemleri ortaya çıkabilir.

 

Uzmanlar, köpeklerin enfekte olmuş etleri yemesini engellemenin de önemli olduğunu ifade ediyor. Kontrolsüz kesim yapılan kurban etlerinin enfekte olan organlarının uygun şekilde imha edilmesi gerekmektedir. Bu konuda toplumun bilinçlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması oldukça büyük önem taşıyor. Kist hidatik hastalığı ciddi bir sağlık sorunu olup, karaciğer hasarından organ nakline kadar bir dizi hastalıkla boğuşmamıza sebep olabilir.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.