Yaz Kur’an kursları rekora koşuyor!

Geçtiğimiz yıl 2 buçuk milyon öğrencinin katıldığı yaz Kur’an kursları bu sene rekora koşuyor. 3 Temmuz’dan bu yana 2 milyon öğrenci kayıt yaptırdı. Dönem sonuna kadar sayının 4 milyona yaklaşması bekleniyor.

Yaz Kur’an kursları rekora koşuyor!
Yayınlama: 16.07.2023 13:27:54
A+
A-

3 Temmuz’da bütün camilerin kapıları minik yavrulara açıldı. Öğrencilerin yıl boyu heyecanla beklediği Yaz Kur’an Kursları faaliyete başladı. 25 Ağustos’a kadar devam edecek Yaz Kur’an Kurslarında günde 3 saat manevi eğitim veriliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde imam hatipler, müezzin kayyımlar ve Kur’an kursu öğreticileri tarafından yürütülen kurslar bu yıl kayıt rekoru kırmaya hazırlanıyor.

MİLYONLAR KUR’AN’A KOŞUYOR

İlk iki haftasını tamamlayan Yaz Kur’an Kursları’na yaklaşık 2 milyon öğrenci kayıt yaptırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kayıt sayısının dönem sonuna kadar 4 milyona yaklaşacağını belirtti.

Yaz Kur'an kursları rekora koşuyor! Tam 4 milyon öğrenci...

Erbaş, şunları söyledi:

“Kur’an kurslarının açılışının ikinci haftası olmasına rağmen şu anda 2 milyona yaklaşmış durumdayız. Benim düşünceme göre, bu sezon sonuna kadar yaz Kur’an kurslarımızdan faydalananların sayısı yaklaşık 4 milyon olacaktır.”

HAYDİ ÇOCUKLAR KUR’AN’A

Kayıtların devam ettiği Kur’an kurslarına rağbetin artarak devam etmesi bekleniyor. Tatil dönüşlerinde camilere akın etmesi beklenen öğrencilerin, en verimli çağlarında Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgileri edinerek manevi güç depolamaları tavsiye ediliyor.

Yaz Kur'an kursları rekora koşuyor! Tam 4 milyon öğrenci...

Yaz Kur’an kurslarında sadece dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim öğretilmiyor. Çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de yer veriliyor. Bu aktivitelerle çocuklar hem yeni bilgiler öğreniyor, hem de keyifli vakit geçiriyor. Böylelikle çocuklar yaz tatilini verimli bir şekilde geçirme imkanı buluyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.