Yazılım mühendisi WhatsApp dolandırıcılığı yüzünden 51 bin dolar kaybetti

Yazılım mühendisi WhatsApp dolandırıcılığı yüzünden 51 bin dolar kaybetti
Yayınlama: 16.05.2023 19:41:11
A+
A-
WhatsApp dolandırıcılığı yeni bir şey değil ve sayısız insan bu dolandırıcılığın kurbanı oluyor. Ne yaptığını bilenlerle bilmeyenleri birbirinden ayırmak için dahi olmaya gerek yok ancak bir yazılım mühendisinin WhatsApp üzerinden dolandırılması ilginç bir durum. Hintli bir yazılımcı YouTube videolarını beğenerek zengin olacağını vaat eden WhatsApp dolandırıcılığı yüzünden on binlerce dolar kaybetti.

WhatsApp dolandırıcılığı ve yazılım mühendisi

Hindistan’ın Gurgaon kentinden talihsiz bir yazılım mühendisi ve eşi toplamda yaklaşık 51.000 dolar kadar para kaybetti. Bazılarına göre hayatının birikimini kaybeden yazılımcı, bu parayı WhatsApp ve Instagram üzerinden kaybetti. Kurban WhatsApp üzerinden, YouTube’daki videoları beğenmeleri gereken yarı zamanlı bir işe katılarak daha fazla para kazanabileceklerini iddia eden bir mesaj aldı. Oldukça basit görünüyor, değil mi?

Ancak olay burada değişiyor. Dolandırıcılar sürecin ilerleyen aşamasında mühendisten kendi hesaplarına para yatırmasını istedi ve yazılım mühendisi de bu isteği yerine getirdi. Dolandırıcılar paraya aldıktan sonra kurbanın 83 bin dolar kazanmayı başardığını iddia ettiler. Ancak bu parayı alabilmeleri için kendilerinden bir miktar daha para istediler. Olayın farkına varan kurbanlar durumu polise ihbar etti. Ancak mevcut bilgiler ışığında yazılım mühendisinin kaptırdığı parayı geri alıp almadığı belirsiz.

Bu WhatsApp dolandırıcıları genellikle selamlaşma ile başlar ve yanıt verdikten sonra, kağıt üzerinde size çok para kazandıracak gibi görünen oldukça cazip bir iş teklifiyle devam eder. İstisna olmadan bu teklife inananlar ciddi paralar kaybetmekte. Basitçe söylemek gerekirse, WhatsApp’ta veya başka bir sosyal medyada sizi zengin edeceğini iddia eden herhangi bir işe girmenizin kesinlikle bir yolu yok. Bu nedenle tanımadığınız kişilerden veya tanıdığınız kişilerden gelen bu tip şüpheli durumlardan kaçınmanız, görmezden gelmeniz gerekmekte.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş