Yıldırım’da Bağlaraltı pazar yeri %90 tamam!

Yıldırım Belediyesi, ilçeye modern ve konforlu pazar alanları kazandırma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda başlatılan 7 pazar alanı projesinden biri olan Bağlaraltı Pazar Yeri’nde sona yaklaşılıyor.

Yıldırım’da Bağlaraltı pazar yeri %90 tamam!
Yayınlama: 02.05.2024 15:32:55
A+
A-

Bağlaraltı Mahallesi’nde 6 bin 305 metrekarelik inşaat alanına sahip 2 katlı pazar yeri, tamamlandığında 180 pazar tezgahı, 60 araçlık otopark, mescit, abdesthane, lavabolar ve teknik alanlara ev sahipliği yapacak.

Sona yaklaşan çalışmaları yerinde inceleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, mevcut pazar yerinin ihtiyaçlara cevap verme noktasında yetersiz kaldığını belirterek şunları söyledi:

“Alt katı otopark, üst katı ise pazar alanı olacak şekilde planladığımız bu pazar yeri, insanlarımızın alışverişlerini daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda yapabilmelerinin yanı sıra bölgemize de değer katacak.”

İşlevsel yapılar öne çıkıyor

Yıldırım Belediyesi, sadece pazarda kullanılacak değil, haftanın 7 günü yaşayan tesisler inşa etmeyi amaçlıyor.

Başkan Yılmaz bu konudaki görüşlerini şu şekilde açıkladı:

“Sokak aralarında kurulan ve zaman zaman vatandaşın güvenli ve hijyenik alışveriş yapmasını zorlaştıran pazar yerlerinin yerine modern kapalı pazar yerleri inşa ediyoruz. Mevcut pazar yerlerimizi de ilçemize yakışır hale getiriyoruz. Bunu yaparken sadece bir gün kullanılıp haftanın diğer günleri âtıl kalacak yapılar yerine, otoparkları, sosyal tesisleri ve ortak kullanım alanları ile haftanın 7 günü yaşayan tesisler yaparak, inşalarımızın istifadesine sunuyoruz.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.