Yunanistan anlaşmadan rahatsız oldu!

Yunanistan anlaşmadan rahatsız oldu!
Yayınlama: 05.07.2023 11:15:22
A+
A-

Türkiye ve Mısır arasında büyükelçilerin atanması Yunan medyasında büyük yankı uyandırdı. Birçok Yunan gazetesi gelişmeyi manşetten duyurdu.

Türkiye ve Mısır, diplomatik ilişkileri büyükelçilik seviyesine çıkardı. Türkiye ve Mısır tarafından yapılan ortak açıklamada, Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi olarak Büyükelçi Salih Mutlu Şen’i, Mısır’ın ise Ankara Büyükelçisi olarak Amr Elhamamy’i aday gösterdiği belirtildi.

Türkiye ve Mısır arasındaki bu diplomatik gelişme Yunan medyasında büyük yankı uyandırdı.

Ethnos gazetesi gelişmeyi “Türkiye ve Mısır büyükelçi atadı – İlişkilerin yeniden kurulması yolunda önemli adım” başlığı ile duyurdu. Haberde” Türkiye ve Mısır, Mısır’daki 2013 askeri darbesinden bu yana donmuş olan diplomatik ilişkilerin restorasyonu kapsamında 13 yıl sonra ilk kez büyükelçi atama konusunda anlaştılar .” denildi.

Haberde Sisi’nın yakın zaman içine Ankara’ya gelmeyi planladığı ifade edilirken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da Mısır’a 3 ay içinde bir ziyarette bulunacağı kaydedildi.

KALIN VE FİDAN ROLÜNE DİKKAT ÇEKTİLER

CNN Yunanistan ‘Türkiye ve Mısır büyükelçi atayarak ilişkilerini bir üst seviyeye çıkardı’ derken, Kathimerini ‘Türkiye ve Mısır daha yakın’ başlığını seçti. Ankara ve Kahire yönetimlerinin on yıl sonra ilk kez büyükelçi atadığını hatırlatan Kathimerini, ‘yeni dönem’ yorumu yaptı.

Gazete ayrıa diplomatik girişimlerde Fidan ve Kalın’ın rolü olduğunu yazdı: Mısır’la yakınlaşma çabalarında dönemin MİT Başkanı olan Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Mısır’dan şimdiki MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın önemli rol oynadığı söyleniyor.

Ta Nea gazetesi ‘Yeni büyükelçiler-Türkiye ve Mısır ilişkilerini normalleştiriyor’ başlığını attı, Yunanistan’ın en popüler internet sitelerinden biri olan in.gr’deki haberin başlığı ise ‘Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkiler yoluna giriyor-Kahire ve Ankara’ya büyükelçiler atandı’ şeklindeydi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.