1.8 milyar dolarlık kara para vurgunu!

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, Fatih’te bir iş hanında bulunan 2 işyerine baskın düzenledi.

1.8 milyar dolarlık kara para vurgunu!
Yayınlama: 07.02.2024 17:29:18
A+
A-

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, Fatih’te bir iş hanında bulunan 2 işyerine baskın düzenledi. 17’si Körfez ve Arap ülkelerine ait 70 pos cihazı ile bin 500 kredi kartı ele geçirildi.

İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, “Uluslararası baronlar yasadışı suçtan para halleden kişiler kara paraların Türkiye’ye işte bu pos cihazları ve bu kartlarla soktukları tespit ediliyor. Fatih’te Mali Şube Müdürlüğü ekipleri bir iş anını tespit ediyor, bu iş hanında pos tefeciliği yaptığı iddiaları var oraya operasyon düzenliyor ve operasyon yaptıklarında ilginç bir manzarayla karşılaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

1.8 milyar dolarlık kara para vurgununda ‘pos’ detayı

Adeta bir banka şubesine çevrilen hana baskın yapan ekipler, adreste detaylı arama yaptı.

“17’si Körfez ve Arap ülkelerine ait 70 ayrı pos cihazı ele geçiriliyor. Yabancı ülkelere ait bin 500 adette kredi kartı ele geçiriliyor.”

Emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

“1.8 milyar dolarlık devasa bir parayı o Fatih’teki iki küçük ofisteki bu pos cihazlarıyla Türkiye’ye getirmişler. Peki nasıl getirmişler, yurt dışından o kara paranın sahibi hesap açtırmışlar. Binlerce kişi adına kredi kartı almışlar ve onları alıp Türkiye’ye getirmişler.”

1.8 milyar dolarlık kara para vurgununda ‘pos’ detayı

ŞİRİNLEME TEKNİĞİ KULLANMIŞLAR

Şüphelilerin kara parayı “şirinleme tekniği” ile altın almış gibi göstererek akladıkları belirlendi.

“Şirinleme tekniği yani suç dünyasında kara parayı aklıyorsunuz mesela yurt dışında 1 milyon doların var. Türkiye’ye getirince MASAK peşine düşüyor. 1 milyon doları bin 500 ayrı hesaba bölüyorsun. Ve o kartlara alışveriş yapıyormuş gibi gösterip dağıtıyorsun. Böylece 1 milyon dolar paranın bankacılıkta izini kaybetmiş ve nakletmiş oluyorsun.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.