5 puan geride olan Kılıçdaroğlu: Bu işin oldu bittiye getirilmesine izin vermeyeceğiz

5 puan geride olan Kılıçdaroğlu: Bu işin oldu bittiye getirilmesine izin vermeyeceğiz
Yayınlama: 15.05.2023 01:36:38
A+
A-

Yedili masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan’ın oldukça gerisinde olan ve moralsiz görülen Kılıçdaroğlu, “Bu işin bir oldubittiye getirilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 17.00 itibarıyla tamamlandı, oy sayımı işlemi başladı.

BAŞKAN ERDOĞAN BÜYÜK FARKLA ÖNDE

Saat 00.36 itibarıyla Recep Tayyip Erdoğan %49,59, Kemal Kılıçdaroğlu: %44,67, Sinan Oğan %5,28, Muharrem İnce de %0,45 oy oranına ulaştı.

Gelen son sonuçlara göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük bir farkla önde olması muhalefeti derinden sarstı.

Erdoğan’ın 5 puan gerisinde kalan yedili masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU PANİKLEDİ

Oldukça moralsiz görülen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Üst üste itirazlarla sistemi bloke ediyorlar. Örnek; Ankara’da 300, İstanbul’da 783 sandıkta ısrarla itirazlar var. 6 kere itiraz edilen sandık var, 11 kere itiraz edilen sandık var. Bloke ettiğiniz Türkiye’nin iradesidir. İtirazlarla olacağı engelleyemezsiniz! Bu işin bir oldubittiye getirilmesine izin vermeyeceğiz. Algı yönetimiyle uğraşmayı bırakın, bu mesele ciddidir. Bırakın oylar gelsin, sonuç bir an evvel belli olsun. Ülkenin belirsizliğe artık tahammülü yoktur. Milletin iradesinden korkmayın. YSK’yı da sorumluluğa davet ediyorum. Elinizde ıslak imzalı tutanaklar var, halkın oyalanmasına izin vermeyin. Tekrar ediyorum, bu milletin iradesine bloke koymayın.

Sahadaki demokrasi emekçilerine de sesleniyorum: Sandıkları ve seçim kurullarını asla terk etmeyin. Her bir oy sayılana kadar biz buradayız.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş