Doğu ve Güneydoğu lezzetleri Bursa’da buluştu

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Fetiye Kapalı Pazar Alanı’nda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin lezzetlerini bir araya getiren Yöresel Ürünler Şenliği dün başladı. Şenlik, 30 Nisan Salı gününe kadar devam edecek. 

Doğu ve Güneydoğu lezzetleri Bursa’da buluştu
Yayınlama: 27.04.2024 13:07:40
A+
A-

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

GÖRÜNTÜ / ŞERİFE ÖZ 

Doğu ve Güneydoğu lezzetlerinin bir araya geldiği Yöresel Ürünler Şenliği’nde, Gaziantep’in baklavasından Erzurum’un çağ kebabına kadar geniş bir yelpazede yer alan yöresel ürünler sunuldu.

Bu yıl ilk kez Bursa’da düzenlendi

Geleneksel hale gelen ve her sene düzenli olarak gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Şenliği’nin bu sene ilk kez Bursa’da yapılması da dikkat çekti. Organizasyon sahibi İbrahim Kılvan, Bursa’da lezzet ve uygarlıklar şehri olarak geleneksel programın bu kez ilkini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

“Halkın farklı yörelerdeki yemeklere hasreti var. Biz de bu amaçla hem farklı ilde yaşayan kültürleri buluşturmak hem de lezzetlere kavuşmasını istedik” diye belirten organizasyon sahibi Kılvan, “Türkiye genelinde yöresel etkinliği yapıyorum. Organizasyon yönetim kurulu başkanıyım. Bu sene ilk defa olarak Bursa’ya geldik. Bursa’da yaşayan halkımız için Erzincanlı olsun, Bitlisli olsun, Erzurumlu olsun, Karslı olsun. Doğu ve Güneydoğu’dan esnaf arkadaşlarımızı birleştirdik. Bursa’ya Geldik. Yöresel lezzetler altında bir etkinlik yapıyoruz” dedi.

Farklı lezzetler tezgahlarda buluştu

Kılvan, “Erzurum yöresine ait cağ kebabımız bulunuyor. Antep yöresine ait içli köftemiz var. Antep’in baklavası var. Antep’in çiğ köftesi var. Van yöresinin tuzlu balığı var. Yöresel ürünler şenliğine vatandaşlar tarafından ilgi olduğunu söyleyen Kılvan, “Vatandaşlar tarafından ilgiyse ilk gün olmasına rağmen iyi gidiyor. Biliyorsunuz ki Bursa sanayi şehri. Dolayısıyla insanlarımız çalışıyor. Yarın, öbür gün burada çok büyük bir katılım olacağına inanıyoruz. Etkinliğimizde ayrıca sirk gösterileri olacak . 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuklarımıza  ücretsiz yaklaşık yüz elli bin tane yüzdesi bilet dağıttık. Onlar yarın bu alanda cıvıl cıvıl edecekler. Onlara da bizim yirmi üç Nisan hediyemiz olsun” diye sözlerini tamamladı.

Şenlikte neler var?

Şenlikte ziyaretçiler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yöresel lezzetlerini tatma imkanı buluyor. Ayrıca, el sanatları ve yöresel ürünler de satışa sunuluyor.

Şenlik ne zaman bitiyor?

Yöresel Ürünler Şenliği,  3o Nisan Salı gününe kadar açık kalacak.

Bursa’lılardan yoğun ilgi

Şenliğe Bursa’da yoğun ilgi gösteriliyor. Bursalı ziyaretçiler, farklı yörelerin lezzetlerini tatmaktan ve el sanatlarını incelemekten keyif alıyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.