Eğitim İş Bursa Başkanı Toy: Son olay bardağı taşıran son nokta! Yarın tüm Türkiye’de okulları boşaltıyoruz!

İstanbul’daki cinayetin ardından eğitim camiası iş bırakma kararı aldı. Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, “Sadece veliler tarafından sözlü şiddete uğramıyoruz, artık ölüyoruz” dedi.

Eğitim İş Bursa Başkanı Toy: Son olay bardağı taşıran son nokta! Yarın tüm Türkiye’de okulları boşaltıyoruz!
Yayınlama: 09.05.2024 16:57:38
A+
A-

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

Bursa’da da Eğitim İş Şube Başkanı Yeliz Toy, Bursa Manşet’e yaptığı açıklamada şiddete tepki gösterdi ve yarın tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da okulların boşaltılacağını duyurdu.

“Acımız çok büyük. Üzgünüz ama daha çok öfkeliyiz. Çünkü çok uzun süredir Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bu konuda önlem alınmasını talep ediyoruz.” diyerek sözlerine başlayan Toy,  şunları kaydetti:

“Okullarımızın güvenli olmadığını, hem çocuklarımızın hem eğitim çalışanlarının güven içinde ve sağlıklı bir eğitim ortamına kavuşması için gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Ancak bu çağrılarımıza bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir yaptırım, bir koruyucu tedbir gelmedi. En son biliyorsunuz geçtiğimiz yıl öğretmenlik meslek kanunu konusunda da biz en başta eğitimde şiddet yasası istiyoruz.

“Öğretmenlerimiz savunmasız”

Öğretmenlerimiz her gün Türkiye’nin dört bir yanından her gün şiddet haberleri geliyor. Veliler tarafından, maalesef dışarıdan gelecek tehlikelere karşı çok savunmasız. Okullarımızın kapısında güvenlik dahi yok. Öğretmenlerimiz canla başla mesleklerini yapmaya gayret ederken bir gün veli dayağı, bir gün öğrenci şiddeti, bir gün dışarıdan gelen sokaktan gelen başka bir şiddete maruz kalıyorlar. Ve acilen önlem alınması gerekiyor. Yıllardır ne yazık ki hiçbir önlem alınmadı. Her gün bir başka şiddet haberiyle karşılaştık.

“Öğretmenler itibarını kaybetti”

Öğretmenlerimiz itibarını kaybetti. Öğretmenlerimiz maalesef yıllarca izlenen politikalar nedeniyle bugün artık her canı isteyeni şikayet edebildiği velilerin çoğu zaman asılsız iddialarla, öğrencilerin zaman zaman yanlış yönlendirmesiyle maalesef sürekli şikayet edilen, sürekli soruşturma geçiren, sürgün başka görev yerlerine gönderilen ve her gün bir şiddet haberiyle öğretmenlik mesleğinin itibarını kaybettiği bir süreç yaşıyoruz.

“Artık ölüyoruz”

Son olay da bardağı taşıran son nokta oldu bizim için. Artık ölüyoruz. Yani sadece dövülüyor, sadece velilerle veliler tarafından sözlü şiddete uğramıyoruz. Artık ölüyoruz. Bu olaydan sonra tüm Türkiye’de öğretmenler ayağa kalktı. Eğitim işinde tüm Türkiye tüm eğitim sendikalarına, tüm kamuoyuna çağrısıyla yarın on Mayıs Cuma günü tüm Türkiye’de iş bırakıyoruz. Bursa’da, Bursa yerelinde de okulları yarın boşaltıyoruz.

“Ortak basın açıklaması yapacağız”

Eğitim çalışanlarının tamamı yalnızca öğretmenler değil, yardımcı personel de dahil, okul idarecileri de dahil, hep birlikte yarın saat 11.00’da Şehreküstü meydanından, Kent meydanına, oradan da İ Milli Eğitim  müdürlüğüne gideceğiz. Eğitim-İş ve birlikte olduğu diğer beş eğitim sendikası ortak basın açıklamasını İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapacak. Acımız çok büyük.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.