Başkan Gürkan: Rezaletleri ortaya çıkınca suçluluk psikolojisi ile yaptı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in geçmiş dönemde yapılan çalışmalara yönelik iddialar karşısında AK Parti Grubu sessiz kalmadı. Toplantıda, 4 Mayıs tarihinde yapılan atamayla Başkan Bozbey’in öz yeğenini BURKENT Başkanlığına seçildiği toplantı tutanağı ile açıklandı.

Başkan Gürkan: Rezaletleri ortaya çıkınca suçluluk psikolojisi ile yaptı
Yayınlama: 08.05.2024 18:04:18
A+
A-

HABER / GÜLSÜN ARSLAN

Önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’ın katılımıyla basını bilgilendirmek için toplantı düzenledi.

4 mayıs tarihinde yapılan atamanın yapıldığı toplantı tutanaklarını basın mensuplarına dağıtan Davut Gürkan, ” 4 Mayıs Cumartesi günü alınan yönetim kurulu kararı ile Furkan Bozbey’e 3.şahıslar lehine kefalette bulunmaya, kredi sözleşmeleri ile şirketi borç altına sokacak karşılıklı taahhüt yetkisi, şirketin mallarının ipotek ve satılmasına kadar bütün bu yetkiler verilmişken, bunlar olmadı diyerek gerçek olmayan beyanı kullanmak bir Büyükşehir Belediye Başkanı’na yakışmadı” dedi.

Gürkan sözlerine şunları da ekledi:

“Daire Başkanı olarak atadığınız baldızınız sayın Sezen Uğurlu’nun atamasından ne zaman vazgeçeceksiniz. Daire Başkanı olarak atadığınız milletvekili Kayıhan Pala’nın eşinden ne zaman vazgeçeceksiniz? Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve aynı zamanda Burfaş Yönetim Kurulu Başkanı yaptığımız Yalçın Işıkyıldız’ın eşi Dış İlişkiler Daire Başkanı atamasından ne zaman vazgeçeceksiniz?

“İcraatlerinden tanıyoruz, mesele isimlerle sınırlı değil”

Mesele isimlerle sınırlı değil. Biz Büyükşehir Belediye Başkanı’nı iyi tanıyoruz. Nilüfer Belediyesi dönemindeki çok soru işaretli icraatlarından tanıyoruz. Sayın Bozbey Büyükşehir Belediyesi’ni aile şirketi gibi yönettiği her adımda biz karşısında olacağız.”

“Rezaletler ortaya çıkınca basın açıklaması yaptı”

“20 yıl belediye başkanlığı yapmış başka bir işi olmayan sayın Bozbey’in seçim döneminde paylaşmaktan imtina ettiği mal beyanı nedir?” diyerek sözlerini sürdüren Gürkan, “Bursa Büyükşehir Seçilince paylaşır diye bekledik, Bozbey’in valilikle paylaştık dediği mal beyanını kamuoyu bekliyor. Gizlenecek saklanacak bir şeyiniz var mı diye sormak istemiyoruz. Bir an önce hem kendisi hem Nilvak başkanı eşi ve yönetim kurulu üyelerinin mal beyanlarını bekliyoruz. Bu rezaletler ortaya çıkınca Bozbey bir basın açıklaması yaptı ancak bu toplantının suçluluk psikolojisi ile olduğunu biliyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.