Uzay yolcularımızın eğitim serüveni resmen başladı!

Uzay yolcularımızın eğitim serüveni resmen başladı!
Yayınlama: 03.05.2023 11:16:17
A+
A-

Türkiye Uzay Ajansı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, TEKNOFEST’te Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tanıtılan uzay yolcularının eğitim sürecinin resmen başladığını duyurdu.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk uzay yolcuları olan Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever’i kamuoyuyla paylaşmıştı.

UZAY SERÜVENİ BAŞLIYOR

Türkiye Uzay Ajansı, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevi için eğitim sürecinin ABD’de başladığını duyurdu. Paylaşılan gönderide;

“Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevi için eğitim süreci ABD’de başladı. Uzay yolcularımız olası basınç kayıplarına karşı vücutlarını iyi tanımak zorundalar. İşte irtifa eğitimleri sırasında bunu öğreniyorlar!” ifadelerine yer verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

2023 yılının son çeyreğinde gerçekleştirilecek uzay yolculuğuyla ilgili konuşan Erdoğan, mayıs ayında başlattıkları süreçte 1 asil, 1 yedek olmak üzere 2 uzay yolcusunu belirlediklerini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuoyuna yaptığı açıklamayla Türkiye’nin ilk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever olmuştu.

TEKNOFEST’te konuşan Erdoğan, Türkiye’nin ilk uzay görevine çıkacak iki vatandaşımızın Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacağını söyledi.

TANITIM SIRASINDA DUYGU DOLU ANLAR YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz gün uzay yolcularını tanıtan Erdoğan, “Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek Alper Gezeravcı kardeşimiz, Hava Kuvvetleri Komutanlığımızda önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotudur.

Yedek olarak seçilen Tuva Cihangir Atasever kardeşimiz de ROKETSAN’da uzay fırlatma sistemleri alanında çalışan bir sistem mühendisimiz.

Her iki kardeşimizin görevlerini en güzel şekilde yerine getireceklerinden hiçbir şüphe duymuyorum. Rabbimden kendilerine muvaffakiyetler niyaz ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.