ABD Soykırıma Destek Verdi!

ABD bir kez daha Milletler Güvenlik Konseyi’nde Gazze’de acil insani ateşkes talep eden karar tasarısını veto etti.

ABD Soykırıma Destek Verdi!
Yayınlama: 21.02.2024 17:53:28
A+
A-

ABD bir kez daha Milletler Güvenlik Konseyi’nde Gazze’de acil insani ateşkes talep eden karar tasarısını veto etti. Amerika’nın bu kararına diğer ülkelerden tepki geldi. Çin, Washington’ın katliamın devamına yeşil ışık yaktığını savundu.

Tüm dünyanın tek dileği Gazze’de kalıcı ateşkesti ama ABD bir kez daha veto etti. İsrail’in Gazze’ye saldırılarının başlamasından bu yana Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 11’inci kez toplandı.

ABD, Cezayir’in sunduğu acil insani ateşkes önerisini 3. kez reddetti.

ABD Birleşmiş Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield Cezayir’in önerisinin savaşı sona erdirme müzakerelerini tehlikeye atacağını söyledi.

“Konseyin önündeki kararın sürdürülebilir bir barış hedefine ulaşmayacağını ve aslında buna ters düşebileceğini inanılmaz derecede açık bir şekilde ortaya koyduk. Bugün oylamaya devam etmek hüsnükuruntu ve sorumsuzluktu” ifadelerini kullandı.

Tasarı 13 ülke tarafından kabul etmiş, İngiltere ise çekimser kalmıştı, karar ABD’ye takıldı. ABD rehinelerin serbest bırakılmasını öngören bir tasarı sundu.

“Tüm rehinelerin serbest bırakılması formülüne dayanarak mümkün olan en kısa sürede geçici bir ateşkes yapabiliriz. Bu geçici ateşkes, yardımın umutsuzca ihtiyacı olan Filistinli sivillerin eline ulaşması için kritik öneme sahip” sözlerini kullandı.

ABD’nin vetosunu batılı ülkeler eleştirdi. Çin’den sert tepki geldi ve “Sahadaki durum göz önüne alındığında, acil ateşkes konusunda pasif bir şekilde kaçamak davranmak, devam eden katliamlara yeşil ışık yakmaktan farklı bir şey değil” ifadeleri kullanıldı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.