ABD’den Sivas’a uyarı!

ABD’den Sivas’a uyarı!
Yayınlama: 14.07.2023 15:43:25
A+
A-

Sivas’ta 2015 yılında yapımına başlanan Hobbit evleri telif hakkına takıldı. ABD’li yapım şirketi, ihtarname gönderdi. “Gereğini yerine getirdik” diyen işletme, otelin ve sosyal medya hesaplarının ismini değiştirdi.

Sivas’ta Yüzüklerin Efendisi isimli filmden esinlenerek 2015 yılında yapımına başlanan Hobbit evleri telif hakkına takıldı.

ABD’li yapım şirketi The Saul Zaentz Company, telif hakkı kendilerine ait olan Hobbit isminin kullanılması nedeniyle işletmeye ihtarname gönderdi.

İhtarnamede, Hobbit isminin Yüzüklerin Efendisi filmiyle özdeşleşen bir isim olduğu ve izinsiz kullanımının mümkün olmadığı vurgulandı.

Bunun üzerine bölgenin Hobbit Otel olan ismi, Yamaç Evleri olarak değiştirildi. Hobbit olarak adlandırılan internet sitesiyle sosyal medya hesaplarının da tümünde değişikliğe gidildi.

İşletme yöneticisi Emre Gençleşen, “Hobbit yazısı kullandığımız zaman direkt yine bir mahkeme celbiyle karşı karşıya kalabiliriz.” dedi.

İşletmelerinin Hobbit olarak bilindiğini söyleyen Gençleşen, “Yapıları Hobbit tarzında yapıldığı için onları değiştirme gibi bir lüksümüz yok. Ondan dolayı hala Hobbit olarak biliniyor kamuoyunda. İsmini değiştirmek zorunda kaldık. İsim hakkı konusunda sorun yaşanmaması adına ihtarnamenin gereğini yerine getirdik.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.