Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Darbe anayasasından kurtulmamız lazım

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Darbe anayasasından  kurtulmamız lazım
Yayınlama: 19.01.2024 19:31:31
A+
A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir dizi ziyaret için Bursa’ya geldi.Sabah itibarıyla Bursa Adalet Merkezi açılışıyla programlarına başlayan Bakan Tunç, AK Parti Bursa İl Başkanlığı ziyaretiyle Bursa programını sonlandırıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir dizi ziyaret için Bursa’ya geldi. Sabah itibarıyla Bursa Çocuk Adalet Merkezi açılışıyla Bursa programlarına başlayan Tunç, devamında Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaretiyle programlarına devam etti. Bakan Tunç, son olarak AK Parti Bursa İl Başkanlığına yaptığı ziyarette basın açıklaması gerçekleştirdi.

Düzenlenen basın açıklamasına AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İlçe Belediye Başkanları, AK Parti Bursa Milletvekilleri katıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un konuşmasından satır başları şöyle;

Bugün tarih kenti, 6 padişaha ev sahipliği yapan, her yönüyle Türkiye’mizin göz bebeği olan Bursa’dayız. Sabahtan bu yana gerçekleştirdiğimiz programların akabinde AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nda evimizde sizinle buluştuk. Bursa’mız her zaman AK Partimizden, Cumhurbaşkanı’mıza desteğinden dolayı öne çıkmış bir ilimiz. En son seçimlerde de Türkiye ortalamasının üzerinde Cumhurbaşkanımıza destek veren büyük illerimizden. O yüzden Bursa’mıza ne yapsak azdır. Bursalı hemşehrilerimizin verdiği destekten ve AK Parti’de tüm teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Bursa’da programlarımıza Çocuk Adalet Merkezi açılışı ile başladık. Mağdur odaklı yaklaşım, çocukların üstün yararının korunması, yargısal süreçlerden olumsuz etkilenmemesi için başlattığımız bir uygulama. 2’sini Bursa’da gerçekleştirdik. Örnek bir uygulamayı Bursa büyükşehir Belediye Başkanımızı katkılarıyla hizmete açtık.

“YATIRIMLARIMIZI DİNLEDİK”

Yatırımlarımızı değerlendirdik. Ardından adliyelerimizi ziyaret ettik. Yargı ile yapılan çalışmaları her bir ziyaretimizde değerlendirme fırsatımız oldu. Yeni uygulamaya başladığımız hakim savcı yardımcılığı uygulamasının açılışını gerçekleştirdik. Sınavı kazananlar 3 yıl hakim, savcı yardımcılığı yapması gerekiyor. Bursa’da daha önce önemli adliye yatırımlar yapıldı. AK Parti döneminde hayata geçirilen önemli adalet binaları yapıldı. İlk derece mahkememizi ziyareti gerçekleştirdiğimizde fiziki anlamda sıkıntıya girdiğini gördük. Yeni proje için adımları başlatacağız. Adli tıp bölge başkanlığı binamız da tamamlandı. Yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın güvenini daha yukarıya taşımak, memnuniyetini daha yukarıya taşımak amacıyla istişareler yaptık. Onların görüşlerini dinledik. Uygulamaya yansıması noktasında da hakimlerimizi, savcılarımızı dinlemek gerekiyor. Yargı reformu strateji belgesinin hazırlık çalışmalarının son safhasındayız. Belgelerin sonuçlanması, görüşlerin yansıtılması için çalışmaları sürdüreceğiz.

Türkiye’yi sen kurtarırsın’ dedi. 2002’den itibaren de Türkiye’de bir kalkınma, demokrasi, icraat hamlesi başladı. Türkiye’nin 81 vilayeti hizmetlerle, yatırımlarla donatılmaya başladı. Parti kapatılmaya çalışıldı. Ne suç işlenmişti icraatten başka? Kuruluş aşamasında, baş örtülü olduğu için kapatılma tehlikesi yaşanmıştı. Milletvekili adaylığı engellenmişti. Tüm bu zorlukları aştık. 2008’e geldiğimizde yine kapatma davasıyla karşı karşıya kaldık. 2012’de mit kriziyle karşı karşıya kaldık. 2013’te birçok hizmet konuştuğumuz bir dönemde yine düğmeye bastılar. 2013 Mayıs’ında Gezi Parkı’nda bir ateş yaktılar orada da başarılı olamadılar. Sokakta başarılı olamadıklarını, masa başında algı yapmaya başladılar. Terör olaylarını azdırmaya, vesayetçi anlayışı, küresel güçlerin ortaya çıktığı bir dönem yaşadık. Son darbeyi vuralım dediler. 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirdiler. Cumhurbaşkanımız onu aydınlığa çevirdi. Sonrasında anayasal değişikliği hayata geçirdik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini hayata geçirdik.

DARBE ANAYASAMIZDAN KURTULMAMIZ LAZIM, TEMENNİMİZ 28. YASAMA DÖNEMİ”

21 yıl boyunca vesayetçi ruhu ortadan kaldıracak önemli reformları hayata geçirdik. Asgari yargının ortadan kaldırılması, sivillerin adli mahkemede yargılandığı, demokratik hukuk devleti yolunda önemli adımlar yaptık. Kadın hakların güçlendirilmesi, çocuk haklarının anayasada yerini alması, kamu denetçiliği kurumu gibi değişiklikler yaptık. Sıkı yönetimi kaldırdık. Anayasamızda vesayetçi ruhu ortadan kaldıracak önemli adımlar attık. Karşılıklı güven bu başarıyı getirdi. Anayasamız bir darbe anayasası. Bundan kurtulmamız lazım. Demokratik bir anlayışa ihtiyaç var. Bir masa etrafında toplanalım, uzlaşalım dediğimizde de bunun zorluğunu hepimiz görüyoruz. Temennimiz 28. yasama dönemi. 28 dönem parlamento bir anlaşma sağlanırsa, demokratik bir anayasayla devam ederiz.

DEMOKRATİK ANLAYIŞIMIZDAN HİÇ VAZGEÇMEYECEĞİZ”

11 vilayetimiz depremde yıkıldı. Bütün bu şehirlerin ayağa kaldırılması, vatandaşlarımızın daha güvenli yerlerde yaşaması için kentsel dönüşümler önemli. Bütün bu çalışmaların devam etmesi için Bursa’da bu anlayışın sürmesi önemli. 21 yılda insanımızı güçlendirmek için çalıştık bundan sonrada bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemiz ekonomisini, depremde, pandemide yaşanan ekonomik kayıplarımızı ortadan kaldıracağız. Enflasyonla mücadele noktasında da çalışmalar sürüyor. Yüksek standartlı demokratik anlayışımızdan hiç vazgeçmeyeceğiz. Dış politikada, hakkaniyeti, adaleti savunmaya devam edeceğiz. Filistin’de 3 aydır insanlık suçu işleniyor. Bebekler, kadınlar katledildi. Cumhurbaşkanımız her defasında, daha adil bir dünya mümkündür derken bu günleri işaret ediyor. Hep mağduru savunmaya devam edeceğiz. Daha güçlü oldukça bu sesimizi daha gür bir şekilde yükseltmeye devam edeceğiz. Türkiye’yi terörden arınmış, kötülüğün olmadığı, çocukların, kadınların korunduğu, uyuşturucudan arınmış bir Türkiye için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Seçim takvimi başlamış durumda. Ben de Bursa’mızda seçim çalışmalarına dahil olmuş oldum. Adalet Bakanlığının bir yatırımının listede olduğunu ve bizi davet ettikleri takdirde Bursa’ya seçim çalışmalarına, ara ara ziyaretlerimizin süreceğini bildirmek isterim. Cumhurbaşkanımız adayların tespit çalışmalarını titizlikle yaptı. Doğru adaylarla vatandaşımız en doğru kararı verecek. Gece gündüz çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

 

HABER : ŞERİFE ÖZ

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.