AK Parti binaları ateşe verilirken bu sözleri sarf ettiler: Gençleri alınlarından öpüyorum

İnşaat bekçisinin silahın çıkan ve İYİ Parti binasına isabet eden kaza kurşunu üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan Akşener ve Kılıçdaroğlu, Gezi olayları sırasında AK Parti binasını ateşe veren vandallara destek verdi.

AK Parti binaları ateşe verilirken bu sözleri sarf ettiler: Gençleri alınlarından öpüyorum
Yayınlama: 02.04.2023 15:25:07
A+
A-

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hırsız kovalayan inşaat bekçisinin ateşlediği tabancasından çıkan ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na gelen kaza kurşunu üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

Parti önünde yaptığı açıklamada “Bana oy vereceksiniz” diyerek seçim propagandası da yapan İYİ Parti lideri Akşener, gerçeklerin ortaya çıkmasına rağmen hala özür dilemedi.

SALDIRGANLARIN ALINLARINDAN ÖPTÜLER

Muhalefetin kaza kurşunundan mağduriyet çıkarmaya çalışması dikkat çekerken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AK Parti binalarını ateşe veren Gezicileri desteklediği ve hatta “alınlarından öptüğü” ortaya çıktı.

AK PARTİ’NİN 11 BİNASI SALDIRIYA UĞRADI

Gezi Kalkışması süreci boyunca AK Parti binalarına çok sayıda saldırı gerçekleştirildi. Gezi Parkı olaylarında 11 AK Parti teşkilat binası tahrip edildi.

İşte o saldırılardan bazıları:

İzmir: AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı binası atılan Molotof kokteyli ile ateşe verildi. İlçe binası atılan taşlar ve yangın sonucu ağır tahribata uğradı. Olay sonrası Twitter’da eyleme destek verenler, “Yanarken içi boş olmasaydı boşa gitmezdi” gibi provokatif mesajlar paylaştı.

AK Parti binaları ateşe verilirken bu sözleri sarf ettiler: Gençleri alınlarından öpüyorum

İzmir: AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı’nın içine girerek 4 kişi, ellerindeki sopalarla bina içerisindeki eşyalara zarar verdi. Daha sonra vandallar, benzin dökerek binayı ateşe verdi. Vandalların parti binasını yakıp yıkmaları ise kameralara yansıdı.

Trabzon: 2’si CHP Gençlik Kolları Üyesi 3 kişi AK Parti Maçka İlçe Başkanlığı’na saldırı gerçekleştirdi. Binanın girişi kapsının camlarına ‘Diren Maçka, Direk Taksim, Çapulcular’ gibi yazılar yazarak binaya zarar verdi.

Bursa: Bursa’da düzenlenen eylemde ÖDP ve CHP bayrakları taşıyan bir grup, AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın bulunduğu binaya taş ve bira şişeleriyle saldırdı.

Adana: AK Parti Adana İl Başkanlığı binası önüne gelen grup, taşlı saldırıda bulundu.

Mersin: AK Parti Yenişenir İlçe Başkanlığı binasına yapılan saldırı gerçekleştirildi. Polis ekiplerinin erken müdahalesiyle hasar meydana gelmedi.

“ALINLARINDAN ÖPÜYORUM”

Partisinin 4 Haziran 2013 tarihli grup toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı olaylarında AK Parti binalarının da aralarında olduğu birçok yeri yakıp yıkan eylemcilere destek verdi.

Gençlerin tepkilerini dinlemek zorundayız. Onlar yeni bir kuşak. Bu kuşağı Türkiye’nin, siyasetin çok iyi okuması lazım. O beklentilere yanıt verecek siyaseti oluşturmalıyız.”  diye konuşan Kılıçdaroğlu, “Gençleri alınlarından öpüyorum” ifadesinde bulundu.

Sosyal medya hesabından da desteğini sürdüren Kılıçdaroğlu, “Kazandınız gençler” mesajını paylaştı.

AK Parti binaları ateşe verilirken bu sözleri sarf ettiler: Gençleri alınlarından öpüyorum

“ARKALARINDA DURDUM”

CNN Türk’ye yayınlanan Şirin Payzın’ın sunuculuğunu yaptığı “Ne oluyor?” programına konuk olan İYİ Parti lideri Meral Akşener, AK Parti binalarını ateşe veren Gezicilere desteğini açıkladı.

Her yeri yakıp ortalığı savaş alanına çeviren Gezicilerin ilgisini çektiğini söyleyen Akşener, kendi oğlunun gittiğini de vurgulayarak, “Gezi benim çok ilgimi çekti ve ben o çocukların arkasında durdum. Oğlum dahil çevremden bir çok kişi gitti geldi. Oğlum yaşça büyüktü ama gitti geldiler.” diye konuştu.

Akşener, sosyal medya hesabından da Gezicilere desteğini sürdürdü.

AK Parti binaları ateşe verilirken bu sözleri sarf ettiler: Gençleri alınlarından öpüyorum

GEZİ KALKIŞMASI’NIN BİLANÇOSU

Türkiye’ye doğrudan 1,4 milyar dolar, dolaylı olarak yaklaşık 200 milyar dolar zarar veren Gezi olaylarında, ‘çapulcu’ olarak tanımlanan eylemciler tarafından 46 kamu binası, 231 polis aracı ve 44 ambulans kullanılmaz hâle getirildi. 326 iş yeri ve 201 araç tahrip edildi, 80 belediye otobüsü ve 85 otobüs durağı yakıldı. 4 Haziran itibarıyla 77 ilde gerçekleştirilen eylemler sırasında 280 iş yeri, 1 özel konut, 6 kamu binası, 18 belediye otobüsü, 207 özel araç, 103 polis aracı, bir polis merkezi ve 11 AK Parti hizmet binasının yanı sıra başta Ankara ve İstanbul’da olmak üzere çok sayıda otobüs durağı, trafik ışık ve levhaları, MOBESE kameraları, bankamatikler ve kaldırımlara çeşitli şekilde zarar verildi. Olayların ilk günlerinde 3 televizyon kanalının canlı yayın araçlarına ağır hasar verildi. Ayrıca bazı ATM’ler ve belediye otobüsleri de ateşe verildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş