İngiltere savaşa mı hazırlanıyor?

İngiliz Genelkurmay Başkanı Sir Patrick Sanders, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ciddi bir tehdit oluşturduğunu ve İngiltere’nin bu duruma karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurguluyor

İngiltere savaşa mı hazırlanıyor?
Yayınlama: 26.01.2024 12:32:17
A+
A-

İngiliz Genelkurmay Başkanı Sir Patrick Sanders, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ciddi bir tehdit oluşturduğunu ve İngiltere’nin bu duruma karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurguluyor. Avrupa’da kıtasal bir güç içeren kara savaşının gölgesinde ordunun komutasını alan ilk Genelkurmay Başkanı olarak, Sanders, İngiltere’nin ordusunu Avrupa’da savaşmaya hazırlamak için gereken adımları atmaları gerektiğini belirtiyor.

Rusya’nın Ukrayna İşgali, İngiltere’nin Avrupa’da Savaşa Hazırlıklı Olması Gerektiğini Gösteriyor

Bu açıklamalar, İngiliz Başbakanı Boris Johnson’ın ve NATO Genel Sekreterinin Ukrayna’ya uzun vadeli desteklerini açıklamalarını takip ediyor.

Başbakan Johnson, Kiev ziyaretinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmeden sonra Vladimir Putin’in Ukrayna’yı bastırmaya yönelik acımasız bir kampanyaya başladığını ve uzun vadeli bir savaşa hazırlanılması gerektiğini belirtmişti. Sanders’ın ve Johnson’ın açıklamaları, Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerine karşı ciddi bir teyakkuz halinin oluşturulması gerektiği yönünde bir uyarı niteliği taşıyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.