AK Parti’den Erzurum açıklaması

AK Parti’den Erzurum açıklaması
Yayınlama: 08.05.2023 00:10:47
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla Erzurum’da düzenlenen “Halk Buluşması”nda gerginlik yaşandı. Yaşanan olayın ardından peş peşe açıklamalar geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla Erzurum’da düzenlenen “Halk Buluşması”nda gerginlik yaşandı.

İmamoğlu’nun bulunduğu otobüs, Havuzbaşı Meydanı’ndaki program alanına girdiği sırada bir grup tarafından otobüse yabancı cisimler atıldı.

Konuşmasını kesmek zorunda kalan ve seçim otobüsü üzerinden emniyet güçlerini önlem almaya davet eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, protestoların artması üzerine geldiği Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı’ndan ayrılmak zorunda kaldı.

Bu esnada Millet İttifakı’na dahil partililer ve protestocular arasında gerginlik ve karşılıklı sataşmalar başladı. Polis yer yer karşı karşıya gelen gruplara müdahale etmek zorunda kaldı. Saat 19:30’a kadar devam eden gerginlik ve protestolara zaman zaman polis güç kullanmak zorunda kaldı.

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, “Partiler, hangi tarih ve saatte miting yapacağını Seçim Kuruluna bildirir” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Mitinglerin nerede yapılabileceğini İlçe Seçim Kurulları belirler ve ilan eder. Partiler, bu yerlerin hangisinde, hangi tarih ve saatte miting yapacağını Seçim Kuruluna bildirir. Bu kuralların hiçbirine uymayacaksın, bir de Bizi/Erzurum’u suçlayacaksın. Hadi ordan” ifadelerini kullandı.

“PARTİSEL YAPILACAK MİTİNG ALANI BELLİDİR”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İmamoğlu’nun kentteki programına ilişkin sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, 4 Mayıs’tan itibaren miting alanlarıyla ilgili yetkinin İl Seçim Kuruluna geçtiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

“İl Seçim Kurulu miting yapılıp toplantı yapılacak alanları belirlemiştir. Bizim şehrimizde tanıtım yapmak üzere araç gereçlerimizi koyduğumuz bir alanı, gayri yasal olarak zorla miting alanına çevirmek istemektedir. Aslında İl Seçim Kurulu tarafından miting yapılacak alanlar belirlenmiştir. Bu vesileyle gayri yasal toplantı ve miting yapmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi, hem kamuoyunu yanıltmakta hem de korsan miting yapma peşinde koşmaktadır. Burada bizim herhangi bir yeri işgal etme, herhangi bir yeri toplantı yapmamak üzere kapatma diye bir durumumuz söz konusu değildir. Biz kendi tanıtımımızı, kendi imkanlarımızla kendi belirlediğimiz alanda yapmaktayız. Bunun dışında partisel yapılacak miting alanı bellidir.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.