Alinur Aktaş: Biz Eserler Bırakan Liderlerle Yol Yürüyoruz

Alinur Aktaş: Biz Eserler Bırakan Liderlerle Yol Yürüyoruz
Yayınlama: 05.03.2024 14:07:01
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BUSKİ Genel Müdürlüğü marifetiyle yürüttüğü Bursa Çınarcık İçme Suyu Projesi’nde içme suyunu şehre ulaştıracak hattın imalatının başlatılacağı tören, Akçalar Mahallesi Atatürk Caddesi’nde düzenlendi.

Açılış törenine; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank , Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Ak Parti ve MHP İlçe Belediye başkanları ve BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç katılım sağladı.

 

SUYUN HİKMETLİ BİR TARAFI VAR

Çınarcık İçme Suyu Projesi’ tamamlandığında Bursa’nın 2060 yılına kadar hiçbir su sıkıntısı olmayacağını vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Suyun hikmetli bir tarafı var. Biz, ‘su gibi aziz ol’ deriz. Su hayattır, su her şeydir.Yağmurlu ve soğuk bir havada bir araya geldik ve Bursa tarihine çok önemli bir not düşüyoruz. İnsanların kullanabileceği su miktarı, dünyada ki su miktarının yüzde 1’in de altındadır. Biz de müthiş yatırımlar yapıyoruz. Toplamda 175 metreküp su alıyoruz. Bizim BUSKİ’nin önü tiyatro sahnesine döndü, canı sıkılan getirip orada sayaç atıyor ama gerçekten bunların hiçbirinin su ile alakalı konulardan bilgisi yok. Eğer bunlarda surat olsa çok net söylüyorum gelip yaptığımız çalışmalarla alakalı bizlere teşekkür ederler, nitekim kuraklığın zirve yaptığı 2019 ve 2022 yıllarında su kuyularımızı devreye aldık ve Allah’a hamdolsun Bursa’yı hiçbir zaman susuz bırakmadık. Su tasarrufu ve suyun bilinçli kullanımı ile alakalı her mecrada bilgilendirme yapıyoruz. 1 milyon 500 binin üzerinde abonemiz var. BUSKİ, altyapı yatırımları sayesinde merkez ilçelerde içme suyundaki kayıp kaçak oranın %20 seviyesinin altına indirdi. 185 çağrı merkezi 7/24 aktiftir. Bütün işlemleri şubeye gitmeden yapabilirsiniz. Bugün burada tarihe bir not düşüyoruz, çok özel bir tören için burada toplandık. Şehrimizin su ihtiyacını karşılama noktasında can suyu olacak. Çınarcık İçme Suyu Projemiz tamamlandığında Bursamızın 2060 yılına kadar hiçbir su sıkıntısı olmayacak. Bir tane tesis yapamayanların bu projeleri konuşmaları mümkün değil. Ben her türlü cevabı projelerimizle onlara verdiğimizi düşünüyoruz. Herkese çok teşekkür ederim. Hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

BURSA’NIN GELECEĞİNİ ETKİLEYECEK YATIRIMIN TEMELİNİ ATIYORUZ

Bu yatırım ile Bursa’nın artık su konuşmayacağını vurgulayan Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, “Su medeniyettir, yol medeniyettir. Dünyada ses getirmek için bu projeler bir zorunluluktur. Bursa’nın geleceğine etki edecek bir yatırımın başlangıcını yapıyoruz.

Alinur Başkan, ‘Bu şehre nasıl hizmet ederim?’ diyerek bu şehrin 2060’larını düşünüyor. Bir insan sadece göz boyamıyorsa, bu şehrin ihtiyacı olan yatırımı yapıyorsa o insan, doğru insandır. Bursa’ya sağlıklı şekilde su getirecek. Bu yatırım ile Bursa, bundan sonra su konuşmayacak. Bunu yapabilmek vizyon gerektiriyor. Alinur Başkan ile Bursa’yı çok daha farklı hale getireceğiz. Bursa yüzyılını hep birlikte inşa edeceğiz. Nilüfer Belediye Başkan adayımız Celil Bey de buradadır. Nilüfer’i, CHP’den ve zülumden kurtaralım. 17’de 17 yapalım.CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Bursa’ya yaptığı ziyaretten bahseden Varank, “Geçen gün buraya CHP Genel Başkanı Özgür Özel geldi. ‘Bizim bir tane mega projemiz var, Alinur Aktaş’ı değiştirmek’ dedi. Sizin projeniz bu mu? Hani sizin hizmetlerle ilgili çalışmalarınız? Siz o projeyi asla başaramayacaksınız. CHP’nin başına geçmiş en çapsız genel başkanı Özgür Özel’dir.” dedi. Büyükşehir’i de alalım.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardında Çınarcık İçme Suyu Projesi’nde içme suyunu şehre ulaştıracak hattın imalatının başladı.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.