Alman siyasetçiden Erdoğan’a, ekonomi üzerinden seçim tehdidi

Alman siyasetçiden Erdoğan’a, ekonomi üzerinden seçim tehdidi
Yayınlama: 17.05.2023 12:44:23
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, Türkiye-AB ilişkilerinin kötüleşeceğini söyleyen Alman siyasetçi Hardt, bu sebepten ötürü doğacak ekonomik sonuçlardan da Erdoğan’ın sorumlu olacağını dile getirdi.

Almanya’da ana muhalefetteki Hristiyan Birlik Partilerinden (CDU/CSU), Türkiye’de 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi öncesinde bir açıklama eldi.

CDU/CSU Meclis Grubu Dış Politika Sözcüsü Jürgen Hardt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanması halinde Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin daha da kötüleşeceğine inandığını söyledi.

Federal Milletvekili Hardt, “Erdoğan kazanırsa, korkarım ki Türkiye’nin ekonomik ve siyasi gelişimi Avrupa Birliği’nden daha da uzaklaşacak” dedi.

“AB’YLE KÖTÜYE GİDEN İLİŞKİLERİN NETİCESİNDE BOZULACAK TÜRK EKONOMİSİNDEN ERDOĞAN SORUMLU OLUR”

Tagesspiegel gazetesine konuşan Hardt, Erdoğan’ın Türkiye ile AB arasındaki ayrılığı bilinçli olarak büyüttüğünü, “zira ülkesinin günün birinde AB üyesi olması halinde ülkenin AB’nin hukuk devleti kriterlerine bağlı olmasının kendi yararına olmayacağını” belirtti.

Hardt, Erdoğan’ın, ülkesinin AB yönüne doğru gelişim göstermesine izin vermemesi halinde, bundan doğacak ekonomik sonuçları da taşıması gerektiğini belirtti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.