Almanya yeni silah üretim tesisi açtı

Almanya, Danimarka ve Polonya başbakanları Alman silah üreticisinin yeni mühimmat üretim tesisinin temel atma törenine katıldı.

Almanya yeni silah üretim tesisi açtı
Yayınlama: 16.02.2024 09:00:47
A+
A-

Almanya, Danimarka ve Polonya başbakanları Alman silah üreticisinin yeni mühimmat üretim tesisinin temel atma törenine katıldı. Üç başbakan da törende yaptıkları konuşmada silah ve askeri teçhizat üretimini hızlı bir biçimde artırma yönünde mesajlar verdi.

Süre giden savaşlar Avrupa’yı da harekete geçirdi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Polonya ve Danimarkalı liderlerle Almanya’da silah üretim tesisinin açılışına katıldı ve hızlı üretime geçileceğinin altını çizdi.

Yılda yüzbinlerce top mermisi, patlayıcı ve roketatar üretileceğini söyledi. Yeni tesis yılda 200 bin top mermisinin yanı sıra patlayıcı ve roketatar parçaları üretecek.

Yalnız İsrail ve Ukrayna için değil, Avrupa’nın hamlesinin daha da ileri bir planın parçası olduğunu söyleyen liderler, NATO’dan da vazgeçilmediğinin altını çizerek “NATO’nun ABD, Kanada ve Avrupa ülkeleri için çok önemli olduğundan kesinlikle eminim. İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana çok uzun süredir iş birliği yapıyoruz ve bu gerçekten gelecek için iyi bir ittifak. Biz buna bağlıyız” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.