Altın fiyatları güçsüz seyrediyor

Merkez bankalarının faiz kararlarını açıklamasının ardından altın fiyatları düşüş gösterdi. Gram altın rekor seviyelerinden uzaklaşırken ons altında da ivme güç kaybetti.

Altın fiyatları güçsüz seyrediyor
Yayınlama: 14.02.2023 09:59:57
A+
A-

Altın fiyatları yükselişini durdurdu. Merkez bankalarının faiz kararlarını açıklaması ve enflasyona yönelik bir süre daha belirsizliğin olduğuna dair genel kanının oluşmasıyla altında dengesiz fiyat hareketleri yaşanmaya başladı.

Ons altındaki yükselişe paralel olarak rekor üstüne rekor kıran gram altında durum sakinleşti ve stabil seyre yöneldi.

Merkez bankaları enflasyondaki düşüşün kalıcı hale gelene kadar tedbirli duruşun devam edeceğine yönelik açıklamalarda bulundu.

ONS ALTIN 2 AYIN ZİRVESİNDEN UZAKLAŞTI

Ons Altın 2 ay önce gördüğü 1959 dolar seviyesinden uzaklaştı ve şu sıralar 1858 dolar seviyesinde işlem görüyor. Ons altın güne 1854 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1852 dolar, en yüksek de 1859 dolar seviyesini gördü.

GRAM ALTIN ZAYIF SEYREDİYOR

Gram Altın fiyatları da geriledi ve güç kazanmaya çalışıyor. Gram altın güne 1123 liradan başlangıç yaptı. Gün içinde en düşük 1121.8 lira, en yüksek de 1126 lirayı gördü. Şu sıralar gram altın 1126.1 liradan alıcı buluyor.

DOLARIN GÖZÜ ABD ENFLASYONUNDA

ABD Merkez Bankası Fed’in politikalarını yeniden şekillendirebilecek mahiyette olan ABD enflasyonunun açıklanacağı güne dolar kuru 18.84 TL’den başladı. Euro ise 20,2391 TL’den başladı.

ABD’de en son tüketici fiyatları aylık yüzde 0,1 düşüşle, yıllık yüzde 6,5 seviyesine kadar indi. Çekirdek enflasyonda aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 5,7 artış yaşandı. Veri saat 16:30’da açıklanacak.

Türkiye’de ise depremin ekonomiye etkileri izleniyor. IMF’den yapılan açıklamada depremin olası zararının Gölcük depremi kadar olmasının beklenmediğini ifade etti. Gölcük depreminin ekonomiye etkisi 12-19 milyar dolar arasında olduğu tahmin ediliyor. IMF İcra Direktörü Mahmoud Mohieldin, bölgeyi yeniden inşaaya girişecek kamu ve özel sektör yatırımlarının uzun vadede gayri safi yurtiçi hasıla büyümesini artırabileceğini de sözlerine ekledi.

2022 yılı cari açık rakamı 48 milyar 769 milyon dolar oldu. Bu rakam 9 yılın en yüksek cari açık rakamını işaret ediyor.

Bugün Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplanıyor. Kabinenin tek gündemi deprem. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı kararlar piyasanın takibinde olacak.

Yarın açılması beklenen Borsa İstanbul’un kapanışı uzayabilir. Gelen haberlere göre Borsa İstanbul’un 20 Şubat tarihinde açılması konuşuluyor. Borsa İstanbul geçtiğimiz hafta yaşanan deprem felaketinin ardından 3 günde yüzde 16 değer kaybetmişti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.