Apple ve Microsoft, dünyanın en değerli iki şirketi olmaya devam ediyor!

Apple ve Microsoft gelirlerini giderek artırarak dünyanın en değerli iki firması unvanını sürdürüyor. Apple, piyasa değeri 3 trilyon dolara ulaşan ilk şirket olurken, Microsoft ise gelirlerini 2,49 trilyon dolara artırdı.

Apple ve Microsoft, dünyanın en değerli iki şirketi olmaya devam ediyor!
Yayınlama: 02.08.2023 21:35:13
A+
A-

Teknoloji devleri Apple ve Microsoft, teknoloji hisselerinde bu yıl yaşanan rallinin ardından Temmuz ayı sonunda piyasa değeri açısından ilk iki küresel şirket olmaya devam etti.

APPLE 3 TİRLYON DOLARA ULAŞAN İLK ŞİRKET OLDU

Apple geçtiğimiz ay, yeni pazarlara açılma umutları ve ABD’de faiz oranlarının daha ılımlı bir şekilde artırılacağı beklentileriyle dünyada piyasa değeri 3 trilyon dolara ulaşan ilk şirket oldu.

Alphabet, Meta, çip üreticisi Intel ve çip ekipmanı üreticisi Lam Research gibi şirketlerin güçlü çeyrek kazançları geçen ay genel piyasa duyarlılığını artırdı.

Facebook’un sahibi Meta’nın piyasa değeri, şirketin güllük gülistanlık gelir tahmini ve ikinci çeyrekteki güçlü reklam geliri artışı sayesinde Temmuz ayında %10’dan fazla arttı.

MİCROSOFT’UN PİYASA DEĞERİ 2,49 TRİLYON DOLARA ULAŞTI

Microsoft ayrıca, bulut bilişim ve ofis yazılımı işletmelerindeki büyümenin etkisiyle dördüncü çeyrek mali geliri için Wall Street tahminlerini aştı, ancak yapay zeka hizmetlerine olan talebi karşılamak için agresif bir harcama planı ortaya koymasının ardından Temmuz ayında hisse fiyatı %1,4 geriledi.

Piyasa değeri Temmuz ayı sonunda 2,49 trilyon dolar olarak gerçekleşti.

Apple, Nisan-Haziran çeyreğine ilişkin kazançlarını Perşembe günü açıklayacak.

Apple ve Microsoft, dünyanın en değerli iki şirketi olmaya devam ediyor!

Refinitiv verileri, büyük ve orta ölçekli ABD şirketlerinin %69’unun şu ana kadar analistlerin 2. çeyrek kazanç tahminlerini aştığını ve teknoloji sektörünün bu olumlu sürprizlerin %82’sini oluşturduğunu gösteriyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.