Apple’da işten çıkarmalar başlıyor! İşte en çok etkilenecek bölümler…

Apple da işten çıkarma trendine dahil olarak ilk adımını attı. Perakende alanını etkileyecek olan gelişme sonrası için şirketin çözüm arayışında olduğu ve işten çıkarılanlara yeni fırsatlar sunacağı söyleniyor.

Apple’da işten çıkarmalar başlıyor! İşte en çok etkilenecek bölümler…
Yayınlama: 04.04.2023 21:25:24
A+
A-

Teknoloji devlerinin işten çıkarma girişimleri devam ediyor. Apple’ın perakende mağazalarında çalışan bazı kişileri işten çıkaracağı bildiriliyor. Şu anda kaç kişinin bu işten çıkarma olayından etkileneceği bilinmiyor. Ancak bunun fazla kişinin işten çıkarılması anlamına gelmediği belirtiliyor. Apple’ın bu girişiminin amacı maliyetleri düşürmek olmadığı, mevcut sistemi iyileştirilmesi olarak görülüyor.

 

Apple'da işten çıkarmalar başlıyor! İşte en çok etkilenecek bölümler...

 

HANGİ BİRİMLER ETKİLENECEK?

Apple’ın işten çıkardığı çalışanlar, perakende mağazalarının inşası ve bakımıyla ilgilenen bölümde yer alıyor. Apple, bu birimlerde şu an çalışan ve işten çıkarılacak olan kişilerin şirket içinde diğer birimlere iş başvurusunda bulunabilmeleri için bir hafta gibi bir zaman dilimi tanıyor. Ayrıca Apple, işten çıkarıldıktan sonra şirkette devam edemeyecek çalışanlara için dört aya kadar kıdem tazminatı teklifinde bulunuyor.

Büyük teknoloji kesintilerinin başlamasından bu yana Apple’da tam zamanlı çalışanların işten çıkarıldığı ilk raporlar bunlar olsa da, CEO Tim Cook’un Wall Street Journal’a işten çıkarmaların “son çare” olduğunu söylemesiyle birlikte şirket maliyetleri başka şekillerde azaltmaya devam ediyor.

Birkaç hafta önce Apple’ın bazı pozisyondaki kişileri işten çıkardığı, yeni açılan bazı pozisyonları doldurmadan bıraktığını ve bazı departmanlar için işe alımları yavaşlattığını ayrıca ikramiyeleri ertelediğini, seyahat bütçelerini azalttığını, projeleri ertelediği belirtilmişti.

 

Apple'da işten çıkarmalar başlıyor! İşte en çok etkilenecek bölümler...

 

TEKNOLOJİ DEVLERİNİN İŞTEN ÇIKARMA SAYILARI

Uzun zamandır Google, Microsoft ve Meta gibi teknoloji devlerinin işten çıkarma girişimleri devam ediyordu. Apple buna direnerek son ana kadar böyle bir uygulamaya gitmekten vazgeçmişti. Ancak şirketin işten çıkarma nedeni “maliyeti düşürmek* için olmadığını belirtilerek, iyileştirmeye gitmek amacıyla işçi çıkarmaların başlatılacağı söyleniyor.

Son dönemlerde en fazla işten çıkarmaların yaşandığı firmalar

Amazon: 27.000 işçi

Meta: 21.000 işçi (10 bin kişinin daha çıkarılması bekleniyor)

Google: 12.000 işçi

Microsoft: 10.000 işçi

Twitter: 5.000 işçi (Ocak ayının verileri)

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş