Yeni asgari ücret 11.402 lira oldu!

Yeni asgari ücret 11.402 lira oldu!
Yayınlama: 20.06.2023 11:34:08
A+
A-

Asgari ücrete ara zam açıklandı. Temmuz ayından itibaren uygulanacak yeni asgari ücret brüt 13 bin 414 TL olurken net olarak 11 bin 402 TL oldu.

Ocak 2023’te yüzde 54,5 artışla 8 bin 506 TL olarak uygulanan asgari ücrete ara zam yapıldı.  Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 1 Temmuz’dan itibaren uygulanacak yeni asgari ücreti açıkladı.

Temmuz ayından itibaren uygulanacak yeni asgari ücret brüt  13 bin 414 TL olurken net olarak 11 bin 402 TL oldu.

YENİ ASGARİ ÜCRET KAÇ DOLAR OLDU?

Ocak 2023’te gelen zam sonrası dolar bazında rekor kırarak 455 dolara yükseltilen asgari ücret yüzde 34’lük yeni zamla birlikte dolar bazında 482 dolara çıktı.

YENİ ASGARİ ÜCRET 6 AY GEÇERLİ OLACAK

400 TL olarak uygulanan asgari ücret desteği 500 TL olarak uygulanmaya devam edecek.
Açıklanan asgari ücret 1 Ocak 2024’e kadar geçerli olacak.

ZAM SONRASI KRİTİK AÇIKLAMA

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Türk-İş ve TİSK başkanlarına görüşmelerdeki uzlaşmacı yaklaşımları için teşekkür ediyorum. TİSK Başkanı çalışma hayatı olmak üzere son dönemde ortaya koyduğu fayda odaklı yaklaşımıyla birçok icraata imza attı. Asgari ücrete vergi muafiyeti, beyaz bayrak uygulaması, istihdam teşvikleri bunlardan birkaçıdır. Türk-İş başkanına gösterdiği samimi yaklaşım ve yapıcı tutum için şükranlarımı arz ederim.

Emekçilerimiz başta olmak üzere tüm sektörleri ilgilendirecek netice Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşları enflasyona ezdirmeme kararlılığı açısından önem arz etmektedir. Yeni asgari ücretin bayram öncesinde hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Komisyon çalışmaları işçi ve işveren taraflarının uzlaşmasıyla sonuçlandı.”

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay zammın belli olmasının ardından şu ifadeleri kullandı: “Komisyona katkı sağlayan bakanlıklarımız değerli yöneticileri, çalışma bakanlığımızın bürokratları aşağı yukarı 13 gündür taraflar yoğun bir çalışma yapıyor. Bugün son noktaya geldik. Bakan Bey rakamı açıkladı. Geçen sene temmuz ayında ara zamda yüzde 30 civarında asgari ücrete zam vermiştik. Bugün geldiğimiz nokta yüzde 34.

Dün gece de sayın Cumhurbaşkanımızla uzun bir görüşme yaptık. Kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah enflasyon kontrol altına alınır, zamlar olmaz. Enflasyon belli bir noktaya gelir de alım gücünü korumaya devam ederiz. Asgari ücreti artırıp enflasyon belli bir noktaya gelirse önemi kalmıyor. Pazardaki marketteki fiyatların kontrol altına alınması, temennimiz bu. Asgari ücret ülkemize hayırlı olsun.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ben de sizleri şahsım ve TİSK adına selamlıyorum. Bugün çok kıymetli bir kararın paylaşımı için bir aradayız. Hem işçi hem işvereni ilgilendiren bu kararın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Asgari ücrette yıl sonunu beklemeden artış olması mutabakatı vardı. Bu başlı başına özveridir. Süreç boyunca tüm paydaşlarımızı faydası için azami gayret gösterdik. Dengeli bir rakam için çalıştık. Bugün ben bütün imkanlarımızı zorlayarak çalışanlarımızı, işletmelerimizi, istihdamı gözeten bu rakama evet demenin memnuniyeti içindeyim.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş