Üniversitelerin açılması gecikecek mi?

Üniversitelerin açılması gecikecek mi?
Yayınlama: 01.09.2023 13:05:38
A+
A-

Üniversitelerde eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak? Bir süredir bu soru tüm öğrencilerin gündeminde. Geçmiş yıllarda üniversiteler Eylül’ün ikinci yarısında açılıyordu. Bu yıl bazı üniversiteler açılış tarihini 2 Ekim’e erteledi. Gerekçe ise yurtlarda süren hazırlıklar.

Üniversiteler akademik takvimlerini güncelliyor. Çok sayıda üniversite akademik açılış tarihini 2 Ekim’e erteledi.

Yurtlar öğrencilere hazırlanıyor

6 Şubat depremlerinden sonra depremzedelere tahsis edilen yurtların büyük çoğunluğu boşaltıldı. Yurtların bir kısmında bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor.

Bu süre zarfında hala yurtlarda kalan depremzedelerin de kalacakları başka yerlere alınmalarını sağlanacak. Bu kapsamda çalışmaların tamamlanabilmesi için, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelere açılış tarihlerini 2 Ekim’e ertelemesi çağrısı yaptı. Ancak, resmi bir yazı veya karar iletilmedi. Başta depremzedelerin yoğun olarak yerleştirildiği, büyükşehirlerdeki üniversiteler yeni takvimlerini açıkladı. Eylül ayı içerisinde açılması beklenen, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Ünivesitesi, Ankara Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin aralarında olduğu üniversiteler, açılış tarihlerini 2 Ekim’e çekti. Bu üniversiteler geç açılırken bazı üniversiteler öğrencilerin derslere geç başlamasını istemediği için açılma tarihini değiştirmedi.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.