İran’da Erkek Egemenlik Yapısı Kırılıyor!

İran’daki erkek egemen yapıyı kırmak isteyen Afife Abedi, yapılacak Parlamento seçimlerinde aday oldu.

İran’da Erkek Egemenlik Yapısı Kırılıyor!
Yayınlama: 01.03.2024 11:24:19
A+
A-

İran’daki erkek egemen yapıyı kırmak isteyen Afife Abedi, yapılacak Parlamento seçimlerinde aday oldu. Erkek muhafazakarların hakim olduğu Parlamentoya, yeni bir ses katmak istediğini vurgulayan İranlı Afife, kampanya etkinlikleri düzenliyor.

Erkek egemenliğinin zirvede olduğu İran’da kadınlar siyasette yer almak için büyük çaba harcıyor. Siyaset bilimi araştırmacısı Afife Abedi, Parlamento seçimlerine aday olarak, Parlamentodaki erkek egemenliğini kırmak için bir adım attı. Afife Abedi “Kadınlar toplumda çok aktif olmalarına rağmen güçte çok küçük bir paya sahipler. Meclis üyeleri veya kadın işlerinden sorumlu Bakan yardımcısı gibi yalnızca ikincil öneme sahip pozisyonlara erişimleri var. Kadınları ilgilendirse bile kararları erkekler alıyor.” şeklinde konuştu.

İrandaki kadınlar seslerini duyurmaya başladı

44 yaşındaki Afife, Tahran’ın Güneyindeki bir camide düzenlenen kampanya etkinliğinde konuştu, sesini duyurmaya çalıştı. Eğer kazanırsa ülkesinin gelişmesi için çalışacağını vurgulayan İranlı kadın aday, İran’ın komşularının gerisinde kalmasını istemediğini söyledi. Abedi, “İran’ın tüm ülkelerle ilişkilerini geliştirmesi, nükleer konu başta olmak üzere uluslararası toplumla sorunlarını çözmesi ve yaptırımları kaldırması gerektiğine inanıyorum, çünkü yatırımcıları çekmeyi başaramazsak komşularımızın gerisinde kalırız.” dedi. “Milletvekili seçilirsem farklı giyinen kadınların bakış açısını savunacağım” diyen Afife, kadınların toplumdaki yerini güçlendirmeyi ve erkek muhafazakarların hakim olduğu Parlamentoya yeni bir ses katmayı hedefliyor.

290 VEKİLİN BULUNDUĞU İRAN MECLİSİNDE SADECE 16 KADIN VAR

Afife Abedi, “Şu anda yüksek bir katılım görmüyorum ama son saatlerde ve günlerde öngörülemeyen olayların yaşanacağını ve Milletin Sesi listesinin kazanacağını umuyorum.”

İrandaki kadınlar seslerini duyurmaya başladı

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.