Orhangazi Belediyesi’nin meclis toplantısı gerçekleştirildi

Orhangazi Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Orhangazi Belediyesi’nin meclis toplantısı gerçekleştirildi
Yayınlama: 02.05.2024 17:35:24
A+
A-

 Toplantı Belediye Başkanı Bekir Aydın başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. 2024 Mayıs Ayı Meclis toplantısının gündemi sekiz maddeden oluştu.

İznik Gölünü Koruma Birliği Meclisine Üye Seçilmesi:

İznik Gölü’nün korunması amacıyla birlik meclisine üye seçimi yapıldı. Seçim sonucunda Ak Parti’den Alperen Aydın, Kemal Erdağı, Abdurrahim Akçay, Süleyman Turan, Zehra Höcük, Fevzi Yılmaz, Adnan Atilla ve Hayati Peker asil üye olarak seçildi. Yedek üye olarak ise Ergül Aydın, Ayhan Keskin, İbrahim Altuntaş ve Veysel Fidan tespit edildi. CHP üyeleri ise Mustafa Savaş Kazanazmaz, Zeki Öztürk, Saim Yeşil, Hatice Erdem, Tarık Çiftçi ve Muhammet Cengiz oldu.

Belediyenin Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) Üye Seçimi:

 Belediye, Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği’ne üye seçimi yaptı. Asıl üye olarak Ergül Aydın ve Veysel Fidan seçildi. Yedek üye olarak ise Fevzi Yılmaz belirlendi.

Atanan Belediye Başkan Yardımcılarının Aylık Maaşının Belirlenmesi:

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesine istinaden atanan belediye başkan yardımcılarının aylık maaşları ele alındı ve görüşme sonucunda maaşlar kararlaştırıldı.

Kredi Kullanılması:

Belediyenin ihtiyaçları doğrultusunda kredi kullanımı görüşüldü ve görüşme sonucunda belediye başkanı Bekir Aydın’a borçlanma yetkisi verildi.

2023 Mali Yılı Kesin Hesabı (Plan ve Bütçe Komisyonu)

2023 mali yılı kesin hesabı konusunda görüşülerek madde plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

İlçe Geneli Katı Atık Toplama Süpürme ve Taşımada Kullanılacak Araçların Kiralama İşi Hizmet Alımının 3 Yıllığına Yapılması:

İlçe genelinde katı atık toplama, süpürme ve taşıma işlerinde kullanılacak araçların 3 yıllığına kiralama işi görüşüldü ve ilgili madde kabul edildi.

OBEFAŞ A.Ş. Olağan Genel Kurul Yetkilendirme:

Obefaş A.Ş.’nin olağan genel kurul yetkilendirme işlemi ele alındı. Görüşmeler sonucunda konuyla ilgili belediye başkanı Bekir Aydın’a, başkan Aydın’ın olmadığı zamanlarda belediye başkan yardımcısı Lütfi Bakırdan’a yetki verildi.

Mülkiyeti Belediyeye Ait Muhtelif Yerlerdeki Taşınmazların Satışı:

Belediyeye ait çeşitli yerlerdeki taşınmazların satışı görüşüldü ve madde kabul edildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.