Bakan Yerlikaya: Bursa’da şehir eminliği için başkanlarımızı desteklemeye var mıyız?

Bursa’nın Kestel ilçesinde vatandaşlarla buluşan İçişleri bakanı Ali Yerlikaya, 31 Mart yerel seçimleri öncesi kritik açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya: Bursa’da şehir eminliği için başkanlarımızı desteklemeye var mıyız?
Yayınlama: 23.03.2024 21:00:19
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kestel ilçe iftar programına katıldı. Kestel meydanında vatandaşlarla buluşan Bakan Yerlikaya açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamalarından satır başları şöyle;

“Maşallah diyorum. Şöyle bakıyoruz da iftar sevincini birlikte yaşamaktan büyük memnuniyet duyacağız inşallah. Zaten fazla bir zaman kalmadı. Hanımefendiler, beyefendiler, kıymetli Kestelliler hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Evvel olarak Ramazanımız mübarek olsun diyorum. Allah tutmuş olduğumuz oruçlarımızı, yapmış olduğumuz ibadetleri, yapacağımız ibadetleri bu güzel duaların kabul olduğu iftar sofralarında hep birlikte dua ediyoruz, elimizi açıp dua ediyoruz. Allah ibadetimizi kabul etsin değerli kardeşlerim. Sevgili kardeşlerim. Biliyorum gözünüz saatte. Kulağınız ezanda. Az da olsa birkaç kelam etmeme müsaade edin. Sizlerle beraberiz. Bugün Bursa’mızda birlikteyiz. Ve artık zaman daralıyor.

“Bakanlık olarak örgütlere nefes aldırmamakta kararlıyız”

31 Mart mahalli seçimler, yerel seçimlere fazla bir vakit kalmadı. Yerelle ilgili paylaşacaklarımı en sona bırakarak birkaç kelam İçişleri Bakanlığıyla ilgili 4 Haziran 2023’ten bu yana on aydan beri yaptıklarımızla ilgili bahsetmek istiyorum sevgili kardeşlerim. Göreve ilk başladığımız günden bugüne İçişleri Bakanlığı altı yüz bin mesai arkadaşımla beraber başta bölücü hain terör örgütü ve diğer tüm terör örgütlerinin hepsiyle mücadele etmek birinci görevimizdi. Organize suç örgütleri yani şehir eşkıyaları yani suç işlemekte kibirlenenlerle mücadele ikinci görevimizdi. Üçüncüsü Zehir tacirleri gençlerimizi, neslimizi zehirlemeye çalışanlar ve düzensiz göç, düzensiz göçle bunlara imkan sağlamaya çalışan göçmen kaçakçısı, organizatörlerle Mücadele etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Değerli kardeşlerim, biz suçların tamamını önlemek eğer işlendiyse de onları bir an önce yakalayıp adalete teslim etmek için varız. Organize suç örgütleriyle ilgili yani bizim vatandaşlarımıza şekil yapan kibir yapan, suç işlemekte kendini üstün görenlere ne yapıyoruz? Onların her birini, onların her birini yapmış olmuş olduğumuz, yaptığımız operasyonlarla diz çöktürüp götürüp adalete teslim ediyoruz. Şimdi değerli kardeşlerim biz kişilere, mallara karşı işlenen suçlarda da bu şekilde sizden almış olduğumuz güç ve cesaretle sizin her zaman bizim yanımızda olmanız, desteğinizle Allah’ın izniyle bunlara nefes aldırmıyoruz. Aldırmamakta da kararlıyız.

“Huzur yerelde başlıyor değerli kardeşlerim”

Türkiye’nin huzurunun yerel belediye yönetimlere bağlı olduğunu belirten Bakan Yerlikaya sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin huzuru dedik. İçişleri Bakanlığı sadece ve sadece bir kelimeyle görevini anlatsın derse, ne olabilir o kelime? Huzur. Biz huzur için varız. Ve değerli kardeşlerim, devletten ve milletten daha güçlü hiçbir irade tanımıyoruz Tekrar ediyorum. Aziz milletimizin iradesinden daha güçlü bir irade tanımıyoruz. Ve onlarla şu limana kendilerinde güç vermeden kim olursa olsun onlarla mücadelede Allah izniyle kararlıyız. Evet huzur dedik ama huzur değerli kardeşlerim yerelde başlıyor. Yerel deyince akla ilk gelen belediye. Belediyeler belediyeler sizin seçmiş olduğunuz meclis üyeleri ve belediye başkanları Bakın belediye başkanlarına önceden eskiden ne derdik biz? Şehir emini dedik. Şehremini dedik. Belediye bizim beşikten mezara, bize ait olan tüm ortak ihtiyaçlarımızın görülmesi Ortak meselelerimizin çözülmesi için emanet edilen yerlerdir. Peki nasıl yapılacak bunlar? Kime emanet edilecek? Eğer oraya göndereceğiniz arkadaş oraya göndereceğiniz şehit emini kardeşlerim. Sizin yanınızda toprak gibi tevazu, samimi istişareye açık ortak akıldan yana. Ben diyen değil, biz diyen bir belediye başkanı mı, değil mi? Bunlara bakıyoruz değil mi? Bakacağız değerli kardeşlerim.

“Vakit çok az kaldı”

Kestel’de şöyle bir ellerimizi kaldıralım bir değerli kardeşlerim. Vakit az kaldı. Kestel’de 31 Mart akşamı açtık, baktık. Şehir emini için soruyorum Ferhat Erol kardeşimizi güçlü bir şekilde baştan desteklemeye var mıyız? Yeşil Bursa’mızın, payitaht şehri Bursa’mızın büyükşehiri için sandıkları açtık ve büyükşehir eminliğine, Alinur Aktaş’ı seçmeye için, var mıyız? Her birinize teşekkür ediyoruz.

“Bunu başardık diyecek bir tutum görmek istiyorsanız Ferhat kardeşimiz burada”

Değerli kardeşlerim burada Cumhur İttifakı adayımız  Ferhat Erol ve Büyükşehir’de Alinur Başkanımız var. Sizlerin mührü aldığı andan itibaren şehir emini olacak. Buna biz yürekten inanıyoruz, başkanımızı tanıyorsunuz zaten. Ferhat Başkanımız da  değerli kardeşlerim genç cevval ve sizin evladınız. Sizin içinizden çıktı. Ve bu kardeşim beraber Kestel’de iki günü bir olmadan her gün, bir önceki günden Kestel için Allah’ın izniyle en iyisini, en güzelini yapmak yapıldığı zaman da bunu beraber başardık diyecek bir beyefendi bir dil, bir davranış, bir tutum görmek istiyorsanız Ferhat kardeşim burada. Birliğimizi, beraberliğimizi, beraber Belediyeyi yönetmemizi istediğinizi görüyoruz. Şu meydandaki coşkuya Allah nazar değdirmesin. Maşallah diyoruz.

“Kestel’de belediyemize şehir emini olarak Ferhat Erol’u getireceğiz”

Hep beraber gayret göstereceğiz ve büyük bir güçle Kestel’de Allah’ın izniyle belediyemize şehir emini olarak Ferhat kardeşimizi getireceğiz diyoruz. Değerli kardeşlerim her birinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Tekrar iftar sofralarında dualar kabul olur. Gönlünüzden birliğimiz, beraberliğimiz için, ülkemiz için, gönül coğrafyamız için ne geçiyorsa, hayırlının da hayırlısını, iyinin de iyisini versin diye dua ediyor Her birinizi Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun. Allah tutmuş olduğumuz oruçlarımızı kabul etsin. Kıymetli bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz efendim. Iftar vakti. Allah kabul etsin.”

 

HABER / GÜLSÜN ARSLAN – ŞERİFE ÖZ 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.