Bakanlar afet bölgesinde!

Bakanlar afet bölgesinde!
Yayınlama: 10.07.2023 12:02:32
A+
A-

Karadeniz’de sel bölgesinde konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç son duruma ilişkin bilgileri aktardı.

İlk anından itibaren süratle bu aşırı yağışlardan etkilenen bölgelere geldik. Bakanlarımızla istişare halindeydik, her birimizin görev alanları olmak üzere sel olan illerimizle ilgili ortak hareket ettik. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları vatandaşlarımızın yanındaydık. Bartın’da 137’ye yakın vatandaşımızı helikopterlerle kurtardık. Can kaybımız ve yaralanan vatandaşımız yok. Ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü AFAD‘la birlikte son derece uyumlu çalışıyor ve tahminleri büyük oranda tutuyor. Vatandaşlarımız da uyarılar ışığında tedbirli olsun.Gece yarısına kadar Doğu Karadeniz’de sel riski sürüyor. Giresun, Trabzon, Rize ve Artvinli hemşehrilerimize sesleniyorum, saatte 100 kilometreye yağış düşmesi bekleniyor. Biz tedbirlerimizi aldık ama her vatandaşımız da kendi tedbirlerini alsın, meteorolojik uyarılara duyarlı olsun. Bartınımız başta olmak üzere kuvvetli yağıştan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

Bartın’da önceki dönemlere göre daha yıkımın aşaması sebebi barajlarımızdır. Kirazlı ve Kışla Köprü barajlarımız felaketi önledi. Suları tutarak ilave suların gelmesi önlendi. İlçe ve beldelerimizde 260 köyümüzün 160’ında hasar var. Bunların inşası yapıalcak. Temizlik çalışmaları yapılıyor. Fabrikalarımızda hasarlar var.

Havanın açılması hasarların tespitine yardımcı olacak. Tarım hasarlarımız var, bunların da hasarları karşılanacak.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş