Başkan adayı Yalçın : “Beton değil, yaşayan bir kent inşa edeceğiz”

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bursa’nın ilçelerini tek tek gezmeye devam ediyor.

Başkan adayı Yalçın : “Beton değil, yaşayan bir kent inşa edeceğiz”
Yayınlama: 03.03.2024 20:05:56
A+
A-

Son olarak Yıldırım’ın Yavuz Selim ve Arabayatağı Mahallelerini ziyaret etti ve esnafı ziyaret edip vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinledi.

Mahalle gezileri sırasında Sedat Yalçın, çarpık kentleşme sorununa dikkat çekti ve her iki mahallede bu sorunun yoğun olduğunu belirtti. Yalçın, göç nedeniyle nüfus artışının kontrolsüz bir şekilde gerçekleştiğini vurgulayarak çarpık kentleşmenin birçok sorunu beraberinde getirdiğine dikkat çekti.

Yeniden Refah Partisi adayı, Yeşil Bina ve Dirençli Kent konseptlerini temel alan Kentsel Dönüşüm projeleriyle her iki mahalleyi yeniden inşa etmeyi planlıyordu. Bu projelerle mahallelerin ‘Yeşil Kent Kimliğiyle’ buluşturulmasının yanı sıra kültürel dokunun da korunacağını belirtti.

Sedat Yalçın, mahalle sakinlerinin güvenle yaşayabileceği konutlar sağlayarak yaşlılar, engelliler, kadınlar, gençler ve çocuklar için sosyal yaşam alanları oluşturacaklarını söyledi. Projelerin hayata geçirilmesinde vatandaşların sosyo-ekonomik durumlarını dikkate alacaklarını ve hiçbir esnafın veya vatandaşın mağdur olmayacağını vurguladı.

Beton yerine sosyal ve yaşayan bir kent inşa etmeyi hedeflediklerini belirten Sedat Yalçın, günün sonunda Anadolu Şavşatlılar Derneği ve Samsun Vezirköprülüler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek dernek faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve projelerini paylaştı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.