Bursa’da altyapı yatırımlarıyla güçlü bir şehir hedefi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni dönemde ‘daha güçlü Bursa için daha güçlü altyapı’ anlayışıyla birçok önemli projeyi hayata geçireceklerini açıkladı.

Bursa’da altyapı yatırımlarıyla güçlü bir şehir hedefi
Yayınlama: 22.03.2024 11:50:08
A+
A-

Aktaş, “Dirençli bir şehir için üst yapı kadar güçlü altyapıya sahip olmak da önemli” dedi.

Bursa’da ulaşımdan spora, kültürden kentsel dönüşüme kadar birçok alanda yeni dönem projelerini anlatan Aktaş, altyapının önemini vurguladı. Türkiye’de içme suyundaki kayıp kaçağı önleme konusundaki çalışmalarla lider şehir konumunda olduklarını belirten Aktaş, şunları söyledi:

  • “Merkezde kayıp kaçak oranı yüzde 19.35 seviyesine kadar düşürüldü. Kuraklığın zirve yaptığı 2019 ve 2022 yıllarında Bursalıları bir gün dahi susuz bırakmadık.”
  • “Şubat ayı içerisinde yaptığımız düzenleme ile su faturalarındaki ilk kademeyi 12 metreküpten 18 metreküpe çıkararak vatandaşlarımıza ciddi bir katkıda da bulunmuş olduk.”Başkan Aktaş: “Güçlü altyapı, güçlü Bursa”

Çınarcık Barajı’nın suyunu Bursa ile buluşturan tarihi çalışmayı başlattıklarını anlatan Aktaş, projenin tamamlanmasıyla Bursa’nın 2060 yılına kadar su sıkıntısı çekmeyeceğini söyledi.

Aktaş, 2 bin 500 kilometrelik yeni içme suyu hatları ile Bursa’yı 2060 yılına kadar içme suyu sıkıntısı olmayan dirençli bir şehir haline getireceklerini kaydetti.

Bursa’nın atık su yönetimini de daha ileri bir seviyeye taşıyacaklarını belirten Aktaş, mevcut atık su arıtma tesislerinin kapasite artışları, yeni atık su arıtma tesisleri ve 750 kilometrelik yeni kanalizasyon hatları ile dereleri, gölleri ve denizleri temiz tutmaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Aktaş: “Güçlü altyapı, güçlü Bursa”

Nilüfer Çayı’nın kirletici etkilerden tamamen arındırılmasına yönelik çalışmaların Bakanlık ve Valilik ile eşgüdüm içinde yürütüleceğini kaydeden Aktaş, dere ıslahı çalışmaları ve 250 kilometrelik yeni yağmur suyu hatları ile ani ve şiddetli yağışların felakete dönüşmesinin önüne geçeceklerini de sözlerine ekledi.

Bursa’ya yeni dönemde yeni arıtma tesisleri kazandıracaklarını da ifade eden Aktaş, İnegöl, Yıldırım Vakıf, Mudanya Tirilye ve Karacabey atıksu arıtma tesislerini yeni dönemde şehre kazandıracaklarını söyledi.

Başkan Aktaş: “Güçlü altyapı, güçlü Bursa”

Aktaş, Mustafakemalpaşa, Gemlik, Yenişehir, Akçalar, Kurşunlu, Mudanya, Küçükkumla, Batı ve Doğu atıksu arıtma tesislerini de güçlendireceklerini kaydetti.

Başkan Aktaş: “Güçlü altyapı, güçlü Bursa”

Bu yatırımlarla ilçelerin tesis ve altyapı bakımından daha da güçleneceğini vurgulayan Aktaş, “Daha güçlü Bursa için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.