Başkan Bozbey: Yeğenimin soyadından kaynaklı sorun çıkıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, yeğeni Furkan Bozbey’i BURKENT Yönetim Kurulu Başkanı olarak ataması tepkilere yol açtı. Başkan Bozbey’den hakkındaki iddialara ilişkin açıklama geldi.

Başkan Bozbey: Yeğenimin soyadından kaynaklı sorun çıkıyor
Yayınlama: 06.05.2024 17:26:35
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğeni Furkan Bozbey’i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji’ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak atadı. Atama, siyasette ve sosyal medyada tepkilere yol açtı.

Furkan Bozbey, Instagram’dan kendisinin de bulunduğu BURKENT’in yeni yönetim kurulu ve Mustafa Bozbey’i paylaşarak “BURKENT yönetimi Bursa’mıza hayırlı olsun” diye yazdı.

Furkan Bozbey, gelen tepkilerin ardından yazısını kaldırdı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in açıklaması şöyle oldu:

“Bu şirketler hakikaten sıkıntıların olduğu şirketler. Furkan Bozbey’in, yeğenimin soyadından kaynaklı sorun çıkıyor. İTÜ mimarlık mezunu genç biri. Bu işi bilen, şirketleri denetlerken güveneceğimiz biri. Zaten bu insanlardan oluşturuyoruz yönetimleri. Bu şirketlerin incelenmesi lazım, onun için de güvendiğimiz insanlar olması lazım. Soyisminin Bozbey olması, bu gençlerin orada değerlendirilmesinin önüne geçmemeli. Yeter ki liyakati olsun. Furkan Bozbey benim kardeşimin oğlu. 4-5 yıldır mimarlık yapıyor. 27-28 yaşında. Genç biri. Bir de gençleri siyasete kazandırmamız lazım. Daha işlemler dahi bitmedi. Bunun tartışılmaya açılmasını, gündem olmasını maksatlı buluyorum. İnsan üzülüyor. Bu gençler hiç mi çalışmayacak?”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.