Ben-Gvir Mescid-i Aksa’ya yeniden baskın düzenleyecek

Geçen hafta Mescid-i Aksa’ya girerek dünyanın tepkisi çeken aşırı sağcı İsrailli bakan Yahudi Gücü Partisi lideri Ben-Gvir yeniden aynı provokasyonu gerçekleştireceğini açıkladı.

Ben-Gvir Mescid-i Aksa’ya yeniden baskın düzenleyecek
Yayınlama: 11.01.2023 17:09:32
A+
A-

İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya yeniden baskın düzenleme tehdidinde bulundu.

 

TARİH VERMEDİ

Ben-Gvir, İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, ay başında Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına işaret ederek, “Bunu Hamas’a ev sahibi olmadıklarını göstermek için yaptım. ‘İsrail devletinde bir bakanı tehdit etmeyeceksin’ mesajı vermek istiyordum. Merak etme, tekrar yapacağım.” ifadelerini kullandı.

 

Bütün dünyayı ayağa kaldırmıştı.. Ben-Gvir Mescid-i Aksa'ya yeniden baskın düzenleyecek

 

İsrailli Bakan, Mescid-i Aksa’ya düzenlemeyi planladığı provokatif eylemle ilgili tarih belirtmedi.

Ben-Gvir’in 3 Ocak’taki baskını öncesinde açıklama yapan Hamas, Mescid-i Aksa baskınına karşı “eli kolu bağlı durmayacaklarını” duyurarak, “Terör ve faşizm bakanı Itamar Ben-Gvir, çalışma programının temelini saldırganlık ve terörizm üzerine kurmuştur.” ifadelerini kullanmıştı.

 

BEN-GVIR’IN PROVOKATİF AKSA BASKINI

Provokatif eylemleriyle tanınan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, 3 Ocak’ta İsrail polisinin yoğun koruması altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemişti.

Filistinlilere yönelik ırkçı ve ayrımcı politikalarıyla bilinen Yahudi Gücü Partisi lideri Ben-Gvir, 5 yıl sonra Harem-i Şerif’e giren görevdeki ilk İsrailli bakan olmuştu.

 

Bütün dünyayı ayağa kaldırmıştı.. Ben-Gvir Mescid-i Aksa'ya yeniden baskın düzenleyecek

 

Baskına Filistin yönetiminin yanı sıra Türkiye dahil çok sayıda ülke ve uluslararası kuruluştan tepki açıklamaları gelmişti.

Ben-Gvir, yeni kurulan hükümette bakan olmadan önce milletvekilliği döneminde de Mescid-i Aksa baskınları, Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerini teşvik etmesi ve ırkçı söylemleri nedeniyle adından sıkça söz ettiriyordu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.