Berna Laçin’den Kızılcık Şerbeti üzerinden algı operasyonu!

Berna Laçin’den Kızılcık Şerbeti üzerinden algı operasyonu!
Yayınlama: 19.04.2023 15:40:15
A+
A-

Berna Laçin, hem aile kurumu hem de İslamiyet’i hedef alan “Kızılcık Şerbeti” dizisine yayın yasağı getirilmesine tepki gösterdi. Diziye verilen cezanın sebebini çarpıtan Laçin’in yorumu tepki topladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı ‘yanıltıcı ve algı peşindeki’ paylaşımlarıyla sık sık gündeme gelen Berna Laçin, özellikle son yıllarda oyunculuğa ağırlık vermek yerine siyasi ve dini konulardaki yorumlarıyla adından söz ettiriyor. Daha önce birçok paylaşımında dini değerleri aşağılayıcı ifadeler kullanan Laçin, Medine üzerinden yaptığı açıklamalarla büyük tepki toplamıştı.

Berna Laçin

Algı peşindeki yorumlarıyla eleştirilerin odak noktası haline gelen Laçin, şimdi de Kızılcık Şerbeti dizisinden nemalanmaya çalıştı. “Başörtü krizi”, “alkolsüz kolonya”, “zorla imam nikahı” ve “Ramazan ayında içki” gibi çarpıtıcı konuların yer aldığı Kızılcık Şerbeti, hem İslam hem de Müslümanları yanlış bir şekilde lanse ediyor. Bu tarz gerçek dışı konuların dizide işlenmeye devam edilmesi ise izleyiciler ve RTÜK’ün tepkisine yol açtı.

Kızılcık Şerbeti

Son bölümde ise kadına şiddete de yer veren diziye RTÜK tarafından süreli olarak yayın yasağı getirildi. Bu yasağı fırsata çevirmeye çalışan Berna Laçin ise cezanın altında başka şeyler yattığını söyledi ve “Yutmayız bunları, yalanınızı sevsinler” şeklinde algı operasyonu yapmaya çalıştı.

 

“Kadına şiddet gösterdiği için yasaklanmışmış Kızılcık Şerbeti. Nursema o şiddeti kabul etmediği ailesine de zorla yaptırılan evliliğine de karşı geldiği için yasakladılar diziyi.” diyen Laçin “Yalı Çapkını’nda çocukluktan itibaren kızlarına şiddet uygulan baba var, karısını da ha babam dövüyor. Erkeklerin hepsi kadınları aşağılıyor, sürekli hakaret ediyor ama yasak yok. Neden? Çünkü oradaki kadınlar itiraz etmiyor. Boyun eğiyor. Kadın başkaldırısı yasaklanan. Yutmayız bunları. Mafya dizilerinde şiddet pornografisi var işkence gösteriyorlar yine yasak yok. Yalanınızı sevsinler” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Kızılcık Şerbeti dizisinden kareler

Nursema karakterinin camdan aşağı atılması, ailesi tarafından aşağılanması, zorla imam nikahı kıyılması gibi olayların televizyonda gösterilmesini normal karşılayan Laçin’in yayın yasağına tepki göstermesi sosyal medya kullanıcılarından eleştiri almasına neden oldu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş