Beyaz Saray’da Türkiye mesaisi!

Beyaz Saray’da Türkiye mesaisi!
Yayınlama: 06.07.2023 10:22:04
A+
A-

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ABD ziyareti kapsamında Başkan Joe Biden ile görüştü.NATO zirvesi öncesi gerçekleştirilen görüşme dünya basınında “Türkiye mesaisi” olarak aktarıldı.

11-12 Temmuz’da Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yapılacak NATO Zirvesi’ne az bir zaman kala İsveç Başbakanı Biden’ı ziyaret etti.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ABD ziyareti kapsamında Başkan Joe Biden ile görüştü.

Biden yaptığı açıklamada, ABD’nin İsveç’in NATO’ya katılımına verdiği desteği yineleyerek, İsveç’in NATO’ya üyeliğini sabırsızlıkla beklediğini aktardı. Kristersson ise daveti için Biden’a teşekkür ederek, İsveç’in NATO üyeliğine verdiği desteği “çok takdir ettiğini” söyledi.

Türkiye’nin onayını alamayan İsveç’in NATO zirvesi öncesinde yaptığı ziyaret dünya basınında geniş yankı buldu.

Al Jazeera Biden’ın mesajı için ‘Beyaz Saray, Türkiye’ye, önümüzdeki hafta Litvanya’da yapılacak NATO zirvesi öncesinde Çarşamba günü İsveç’in ittifaka katılma hedefini onaylaması çağrılarını da yineledi’ yorumunda bulundu.

Bloobmerg ise ikilinin görüşmesini “Zirve Yaklaşırken Biden İsveç’in NATO hedefine ağırlık veriyor” başlığı ile verdi.

 

İngiliz Guardian Beyaz Saray’daki görüşme için ‘Türkiye’yi itirazlarından vazgeçmeye ikna etme çalışmaları sürüyor’ dedi.

Foreign policy ise geçtiğimiz günlerde İsveç’te yapılan skandal eylemi hatırlattı ve şu yorumda bulundu

‘İsveç’in bekleme süresini daha da uzatacak gibi görünüyor’

NEW YORK TİMES: ERDOĞAN’IN MUHALEFETİ SÜRÜYOR

İsveç için olumsuz bir portre çizen New York Times ise haberinde ‘Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devam eden muhalefeti göz önüne alındığında, İsveç’in ittifaka dahil edilmesi yakın zamanda pek olası görünmüyor’ ifadesine yer verdi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş