ANASAİD’a Tan doğdu

Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANASİAD) Genel Merkezi, Bursa’da Ergin Kayan ve Mehmet Fehmi Özuslu’nun öncülük ettiği Tan Okulları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Erten Kayan’ı üyeliğe kabul etti.

ANASAİD’a Tan doğdu
Yayınlama: 18.04.2024 14:25:46
A+
A-

ANASİAD Genel Başkanı Hakan Birkan, eğitim sektöründeki tecrübesi ve başarılarıyla tanınan Erten Kayan’ın üyeliğinin ANASİAD’a büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Birkan, eğitimdeki eşitsizlikleri ve sorunları dile getirerek, “Eğitimde var olan eşitsizlikleri kat be kat artıran ağır ekonomik krizin tüm yükünün halkın sırtına yüklendiği koşullarda, özel okulların hayata tutunma çabalarının merkezi hükümet tarafından ötelenmesi var. Erten Kayan beyin katılımıyla özelde ve devlette yıllardır gözlemlediğimiz sorunları daha yüksek bir sesle dillendirmeye, tıkanan konuları da çözmeye gayret göstereceğiz.” dedi.

ANASİAD’a katılmaktan ve eğitimdeki sorunları çözmek için birlikte çalışabilecek olmanın heyecanını yaşayan Erten Kayan ise, 10 yıldır eğitim sisteminin çarpıklıklarını raporlamaya çalıştıklarını ve bu sorunların çözümü için var güçleriyle çalışacaklarını ifade etti. Kayan, “Eğitim sisteminde gelir dağılımı ve sosyal eşitlik alanlarında hükümetler değişse de değişmeyen sorunlar olduğu malumsa da 22 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde sorunların giderek devasa boyutlara ulaştığı biliniyor. Bu sorunların çözümü için ANASİAD ile birlikte çalışacağız.” dedi.

Kayan, 22 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde eğitim sistemindeki sorunları şu şekilde sıraladı:

Eğitim sisteminde sürekli değişiklikler yapılması ve her değişimin yeni sorunlar yaratması

MEB bütçesinden eğitim yatırımlarına ayrılan payın her geçen yıl düşürülmesi

4+4+4 sistemiyle düz liselerin kapatılması ve sınavlarla öğrencilerin ayrıştırılması

Eğitimde piyasalaştırma politikalarıyla birlikte eğitimde kadrolu öğretmen alımının neredeyse durma noktasına getirilmesi

Özellikle yoksul ailelerin çocuklarının taşımalı eğitim ve gerici vakıf yurtlarına mahkum edilmesi

Kayan, bu sorunların çözümü için ANASİAD ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışacaklarını ve Türkiye’de daha iyi bir eğitim sistemi için mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.