Bursa Hayvanat bahçesine dev timsah geldi

Bursa Hayvanat bahçesine dev timsah geldi
Yayınlama: 30.04.2024 11:58:52
A+
A-

Bursa Hayvanat Bahçesi’nin yeni misafiri 30 yaşındaki dev bir Amerikan Alligatörü timsah oldu. Darıca Hayvanat Bahçesi’nden gelen timsah, geldiği ilk günden itibaren her yaştan ziyaretçiyi büyülüyor.

235 kilogram ağırlığında ve 2 metre 30 santimetre uzunluğundaki dev timsah, haftada bir kez 5 kilograma yakın et tüketiyor. Genellikle hareketsiz duran timsah, ilk bakışta maket zannedilecek kadar sakin. Ziyaretçiler, bu dev canavarı görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor ve hemen fotoğraflarını çekmeye başlıyor.

Bakıcılar tarafından sık sık kontrol edilen timsahın en sevdiği şey beslenmek ve güneşlenmek. Suya girmeyi de çok seviyor.

Bursa Hayvanat Bahçesi bakıcısı Önder Sevim‘in konuşması şöyle;

“Cinsi Amerikan Alligatörü, yaklaşık 30 yaşında. Haftada bir kez 5 kilograma yakın et tüketiyor. 6 ay önce bahçemize geldi. Görüşe çıktığı ilk andan bu yana hem çocukların hem de büyüklerin çok ilgisini çekti. Genellikle hareketsiz kalmasından dolayı bazı insanlar maket zannediyor. Doğadaki ömrü 25 yıl civarında ama hayvanat bahçelerinde bu süre daha da uzuyor. Buranın bakım şartları ile birlikte hayvanlar daha uzun yaşıyor.”

Sevim ayrıca şunları da söyledi:

“Amerikan Alligatörü 1967 yılında nesli tükenmekte olan hayvanlar sınıfına alındı. Gerçekten yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı. Daha sonra yapılan çalışmalar neticesinde şu an listeden çıkmak üzere. Bursaspor’umuzun simgesi, bizde Bursa’ya böyle bir şey kazandırdık. Bursa halkının çok hoşuna gitti. Çocuklar başından ayrılmıyor desem yeridir. Aksine bir de büyüklerin de çok hoşuna gidiyor. Birçok kimse hayatında ilk kez görüyor.”

Bursa Hayvanat Bahçesi’ne gelen dev timsah, şehri ziyaret edenler için yeni bir cazibe merkezi haline geldi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.