CHP Yıldırım saldırıya uğrayan meclis üyesi için Emniyet’te ifade verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yıldırım İlçe Başkanı İlhami GÜN ve beraberindeki yöneticiler ve meclis üyeleri Emniyet’e giderek ifade verdi.

CHP Yıldırım saldırıya uğrayan meclis üyesi için Emniyet’te ifade verdi
Yayınlama: 01.05.2024 10:39:56
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yıldırım İlçe Başkanı İlhami GÜN ve beraberindeki heyet, Barış Manço Kültür Merkezi’nde saldırıya uğrayan meclis üyesi Zülfikar Bal’a destek olmak için Emniyet Müdürlüğü’ne gitti ve ifade verdi. 

CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami GÜN, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Dün Barış Manço Kültür Merkezi’nde Yıldırım Belediye Meclisi üyelerimizin mazbata töreninde yaşanan ve meclis üyemiz Zülfikar Bal’ın burnunun kırılmasıyla sonuçlanan olayı kınıyoruz. Bu kasten ve isteyerek yapılmış bir saldırıdır. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli yasal işlemlerin yapılmasını istiyoruz.”

Olay nasıl gerçekleşmişti?

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin başarı elde ederek Bursa’da bir çok belediye kazanmasının ardından, Yıldırım ilçesinde de Barış Manço Kültür Merkezi’nde meclis üyelerinin mazbata töreni düzenlendi.

Törende her meclis üyesi mazbatasını aldıktan sonra sahneden ayrıldı. CHP meclis üyesi Zülfikar Bal da mazbatasını aldıktan sonra zafer işareti yaparak sahneden inerken, yanına yaklaşan MHP meclis üyesi Bal’a zafer işaretinden rahatsız olduğunu dile getirip küfürler ve hakaretler ederek kafa atmak suretiyle burnunun kırılmasına sebep oldu.

CHP Yıldırım İlçe Örgütü, bu olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Emniyet Müdürlüğü’nün olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

CHP Yıldırım İlçe Örgütü, Zülfikar Bal’a geçmiş olsun dileklerini iletti ve adaletin yerini bulması için takipçi olacaklarını belirtti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.