Bozbey: Bursa sahipsiz bir kent

Bozbey: Bursa sahipsiz bir kent
Yayınlama: 23.01.2024 10:09:45
A+
A-

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Halk Tv’de yayınlanan Yeni Bir Sabah programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı. Küçükkaya’nın ‘Bursalı size neden oy versin?’ sorusunu yanıtlayan Bozbey, “Bursa’yı Bursalılarla beraber yöneteceğimiz için. Bursalının gülümsemesi için oylarınızı istiyorum” dedi.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, canlı yayında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

 

Kılıçdaroğlu, Özgür Özel görüşmesini değerlendiren Bozbey, “Son derece olağan, normal ve altında da bir şey aranmaması gerekiyor” dedi.

 

CHP 2019’DA BURSA’YI NEDEN KAZANAMADI?

 

Bozbey, “O zamanki il yönetimi ile bazı anlaşmazlıkların, yapılması gerekenlerin yapılmaması sonucunda malesef sandıklarda biraz sıkıntı oldu. Demekki bizimde biraz hatamız varmı. Hataların birleşmesi bizim o oyu koruyamamamıza neden oldu. Kaybettik ama onlardan ders çıkardık.”

Bozbey’in açıklamalarından satır başları;

“Büyükşehire baktığımızda son 20 yılda Bursa gerileyen bir şehir oldu.”

 

“Bursa aslında sahipsiz bir kent. Sorunları çözülemiyor.”

Bursa’da en büyük sorun trafik, çevre ve kentsel dönüşüm.”

 

“Bursa’nın öncelikli olarak kent anayasası gibi bir plana ihtiyacı var. Bursa hala 2020 planlarıyla şehirleşiyor. Bursa 30 sene geride.”

 

Bozbey seçildikten sonra ne yapacak?

 

Bozbey, “Kent anayasası diye bahsettiğimiz o anayasayı gerçekleştirdikten sonra kentsel dönüşüme hız vereceğiz. Bursa’nın yeniden yeşile kavuşmasınıda bu sayede sağlamış olacağız. Şefaf bir bütçe yönetimi sergileyeceğiz. Şefaf ve hesap verebilir olmazsanız insanların akıllarına o zaman başka şeyler gelebilir. Yeniden ‘Yeşil Bursa’ oluştumamız gerek.”

 

“Mevcut yönetim malesef Bursa’yı yaşanmaz hale getirdi”

 

Bozbey, “Mevcut yönetim malesef Bursa’yı yaşanmaz hale getirdi, Bursa’yı sahipsiz bıraktı. Bursa’da inanılmaz kent suçları olduğunu görüyoruz. Bu sorunları gidermek için tüm projelerimizi hazırladık. Çocuklar, kadınlar, gençler, dezavantajlı gruplar, yaşlılar bunlarla ilgili projelerimiz var. Aynı zamanda kenti değiştirecek kentsel dönüşüm başta olmak üzere, ulaşım sistemleri, yeni ana yolların yapılması ve trafiğin rahatlaması gibi projeleri de yaşama geçireceğiz” dedi.

Bursaspor’un üzerinden siyasilerin ellerini çektireceğiz”

 

Bursaspor hakkında konuşan Bozbey, “Bursaspor’u destekleyeceğiz. Bursaspor’un üzerinden siyasilerin ellerini çektireceğiz. Yönetimi destekeleyeceğiz ve profesyonelce yönetilmesini sağlayacağız. Bursaspor düştü, Bursa düştü. Hem Bursaspor’u ayağa kaldıracağız hem Bursa’yı ayağa kaldıracağız” dedi.

 

“Bursalının gülümsemesi için oylarınızı istiyorum”

 

Küçükkaya’nın ‘Bursalı size neden oy versin?’ sorusunu yanıtlayan Bozbey,

 

“Bursa’yı Bursalılarla beraber yöneteceğimiz için. Çocukların gülümsemesi için, kadınların gülümsemesi için, gençlerin gülümsemesi için, esnafın gülümsemesi için, iş insanının gülümsemesi için, yaşlılın gülümsemesi için, engellinin gülümsemesi için yani Bursalının gülümsemesi için oylarınızı istiyorum” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.